Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Arbetsplats prisad för bästa inredning

 
Arbetsplats prisad för bästa inredningKontorshotellet Alma ligger i centrala Stockholm och har en offentlig del i form av ett café. Foto: Åke E:son Lindman. Kontorshotellet Alma i centrala Stockholm vann i går Sveriges Arkitekters pris för bästa inredning; Guldstolen. Tham & Videgård Arkitekter ligger bakom utformningen av lokalerna. 

Arbetsklubben Alma i Stockholm konkurrerade ut Alingsås kulturhus och biograf Sture i Stockholm om Guldstolen, priset för bästa inredning 2017.

– Årets guldstolsnomineringar är vardagsmiljöer med guldkant, som tar emot många människor dagligen och ger positiv energi tillbaka. Rum att träffas i, som stöder och skapar olika kulturer: konsten, litteraturen, filmen, och den nya arbetskulturen, säger juryns talesperson Malin Zimm, arkitekt och omvärldsanalytiker på White Arkitekter.

Juryn för Guldstolen har besökt ett 20-tal inredningar runt om i Sverige för att välja ut den allra bästa. De har hittat följande trender under juryarbetet: Inomhusmiljöer börjar alltmer låna former från stadens rum. Vitt är på väg ut, istället kommer mer känslomässigt färgade miljöer. Tillgänglighet och hållbarhet blir alltmer sofistikerade och på ett självklart sätt införlivade i inomhusmiljöerna. Och samspelet mellan inredningsarkitektoniska och konstnärliga strategier blir starkare.

Kontorshotellet Alma ligger i centrala Stockholm och har en offentlig del i form av ett café. Övriga delar är arbetsplatser, fördelade på flera våningsplan kring en inglasad kvartersgård, som enbart är till för medlemmar.

Juryns motivering: ”Trots det enkla formgreppet har Almas interiör en alldeles speciell utstrålning, som kan påminna om allt från kontorsmiljön i gamla deckarfilmer till Hammershöis tysta rumsfiler. Tham & Videgård Arkitekter har skapat ett tidlöst ramverk kring en verksamhet som utmärks av ständiga flöden och genomströmning av människor i arbete. Den smarta ’koden’ för inredningsarkitekturen skapar ytor som håller för både ögats slit och arbetets nötning.”

Jenny Marcuson Fors

 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Anmäl dig här!