Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

App för minskat matsvinn vann första pris

 
App för minskat matsvinn vann första prisAppen Karma vann inUse Award 2017. Årets vinnare av inUse Award är appen Karma som gör att restauranger och butiker kan minska sitt matsvinn. En app som fokuserar på både användarnas behov och verksamhetsnyttan.

Det kom in in nästan 200 nominerade bidrag till inUse Award. Designpriset som premierar den allra bästa svenska användarupplevelsen. En jury gallrade sedan ner till 11 finalister och igår utsågs en vinnare: Appen Karma.

Deras affärsidé är att hjälpa restauranger, och butiker, att sälja överbliven mat till kraftigt rabatterat pris till kunder via en app. Restaurangerna minskar matsvinnet – kunden sparar pengar.  En win-win enligt inUse Award-juryn.

– Helt fantastiskt. Det är en stor ära för oss på Karma att vinna, säger Teemu Paananen på Karma.

– Vi jobbade från början med en annan typ av tjänst och kom då i kontakt med restauranger och problemet med att det slängs luncher, en bulle eller en macka då och då. Då tänkte vi: Vad kan vi göra för de här företagen? När vi väl hade fått en proof of concept på iden, som idag är Karma såg vi att vi kan göra en väsentlig skillnad för att minska matsvinnet. Det finns en enorm vilja bland konsumenter att göra skillnad, Ludvig Berling på Karma.

En rejäl win-win Vinnaren Karmas affärsidé är att hjälpa restauranger, samt butiker, att sälja överbliven mat till kraftigt rabatterat till kunder via en app. Restaurangerna minskar matsvinnet – kunden sparar pengar. En win-win enligt inUse Award juryn.

– Karma är en värdig vinnare som skapar nytta för såväl producenter som konsumenter och samtidigt bidrar till minskat resursslöseri. Vi hoppas att Karma kan inspirera andra till att skapa fler digitala tjänster av samma fantastiska kaliber, säger Sara Lerén Director of inclusive design på inUse tillika juryns ordförande.

Ett annorlunda designpris inUse Award är priset som belönar den bästa användarupplevelsen. Det har som syfte att hylla lösningarna som gör skillnad, som gör vardagen enklare och roligare. Fokus ligger på användbarhet och hela upplevelsen istället för enbart på utseendet.  

 Priset instiftades 2014 och har tidigare gått till Swish, Sitevision och Ersättningskollen.se.Av: Annika Rådlund Källa: Inuseaward

www.inuseaward.se
www.inuse.se