Apotekarnes Årsmust blir juligt kryddig
9 Okt 2015
Årets Årsmust kan beskrivas som juligt kryddig, och den hemliga smaksättningen är ett måste inom såväl det klassiska svenska julfirandet som det orientaliska köket. Apotekarnes Årsmust säljs i begränsad volym från och med första veckan i oktober.
Årsmusten lanserades för tre år sedan, och smaksättningen varierar för varje år: julen 2014 var det apelsin, och året innan dess en touch av mörk choklad. I år är Årsmusten juligt kryddig, med en smaksättning som används flitigt i både det klassiska svenska julfirandet och det orientaliska köket.
– På tre år har Apotekarnes Årsmust hunnit bli en riktig julklassiker. Årets hemliga smak är både klassiskt julig och orientaliskt kryddig på samma gång, och vi hoppas att det blir en rolig aktivitet för både barn och vuxna att gissa smaken, säger Henric Byström, kommunikationschef på Carlsberg Sverige.
Apotekarnes Årsmust är tappad i begränsad upplaga på en exklusiv 75-centiliters glasflaska med champagnekork. Flaskans etikett är tryckt i guld, men det klassiska tomtemotivet finns kvar.
www.carlsbergsverige.se
9 Okt 2015
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"