Ancon lanserar en ny app för restaurangbeställningar
23 Apr 2020

Alla beställningar är integrerade till fintechbolaget Ancons nuvarande kassasystem.
– Vi har arbetat med att lägga en gedigen grund för vår nya plattform under två år, totalt har vi investerat över 15 miljoner kronor i plattformen, berättar Ancons VD Mikke Selander.
Han berättar att appen lanserades förra månaden.
– I höstas installerade vi vår första pilotkund och det var tänkt att börja rulla ut Ancon Order så smått under mars. Men på grund av Covid-19 så blev det snarare en rivstart för plattformen när restaurangerna började att ställa om till Take away. Vi har jobbat många sena kvällar och nätter de senaste två månaderna för att tillmötesgå våra kunders behov i denna tuffa situation.
Ancon har idag över 1200 restaurangkunder i Sverige som nu möjliggörs att koppla på appbeställningar till sitt befintliga kassasystem. Det som var tänkt att vara en mjukstartresulterade i att över 130 restauranger anslutit sig till plattformen på tre veckor.
– Lanseringen har verkligen blivit en succé för våra kunder och det har redan lagts flera tusen beställningar genom plattformen. Under 2020 kommer appen Ancon Order att kompletteras med en webbaserad lösning vilket möjliggör beställningar via webbläsaren.
Ancon Order och Ancon Go ska underlätta kassaarbetet och det administrativa arbetet för restaurangerna.
– Vi lanserar snart vårt appbaserade kassasystem, köksskärm och expresskassa, allt tight ihopkopplat i en plattform för en enkel hantering av krögaren.
Ancon AB grundades 1985 och har sedan 1998 utvecklat mjukvara för kassasystem. Under de senaste åren har Ancon växt organiskt med över 340% och utökat personalstyrkan från åtta medarbetare till 34.
www.ancon.io
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Ancon
23 Apr 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Kändisarna vi helst firar midsommar med
En kock är med bland Topp 5:
-
Smådalarö Gård Hotell & Spa fick två utmärkelser i LIV Hospitality Design Awards
"Det är fantastiskt att Smådalarö Gård, som enda skandinaviska hotell, får motta ett sådant ansett internationellt designpris"
-
Recept på avec: Rabarbershot med vanilj
Somrig avec med vanilj och rabarber
-
Midsommarrecept av Sveriges Mästerkock Adam Thulin
Södersill, Midsommarlax och Smörrebröd med auberginesill
-
Här ska svenskarna fira midsommar i år
Årets midsommardestinationer:
-
De ritar Michelinkrögarens krog
Krögaren Daniel Berlin tar hjälp av FOJAB.
-
Nordic Choice Hotels byter namn till Strawberry
"Vi ska vara bäst i klassen på hotellupplevelsen"