Ancon lanserar en ny app för restaurangbeställningar
23 Apr 2020

Alla beställningar är integrerade till fintechbolaget Ancons nuvarande kassasystem.
– Vi har arbetat med att lägga en gedigen grund för vår nya plattform under två år, totalt har vi investerat över 15 miljoner kronor i plattformen, berättar Ancons VD Mikke Selander.
Han berättar att appen lanserades förra månaden.
– I höstas installerade vi vår första pilotkund och det var tänkt att börja rulla ut Ancon Order så smått under mars. Men på grund av Covid-19 så blev det snarare en rivstart för plattformen när restaurangerna började att ställa om till Take away. Vi har jobbat många sena kvällar och nätter de senaste två månaderna för att tillmötesgå våra kunders behov i denna tuffa situation.
Ancon har idag över 1200 restaurangkunder i Sverige som nu möjliggörs att koppla på appbeställningar till sitt befintliga kassasystem. Det som var tänkt att vara en mjukstartresulterade i att över 130 restauranger anslutit sig till plattformen på tre veckor.
– Lanseringen har verkligen blivit en succé för våra kunder och det har redan lagts flera tusen beställningar genom plattformen. Under 2020 kommer appen Ancon Order att kompletteras med en webbaserad lösning vilket möjliggör beställningar via webbläsaren.
Ancon Order och Ancon Go ska underlätta kassaarbetet och det administrativa arbetet för restaurangerna.
– Vi lanserar snart vårt appbaserade kassasystem, köksskärm och expresskassa, allt tight ihopkopplat i en plattform för en enkel hantering av krögaren.
Ancon AB grundades 1985 och har sedan 1998 utvecklat mjukvara för kassasystem. Under de senaste åren har Ancon växt organiskt med över 340% och utökat personalstyrkan från åtta medarbetare till 34.
www.ancon.io
23 Apr 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Fyra av tio tycker att det är viktigt med en central arbetsplats
För en majoritet är det idag ganska oviktigt att arbeta mitt i stan, men fyra av tio föredrar fortfarande ett centralt läge. Främsta anledningen är att kunna uträtta ärenden i anslutning till jobbet.
-
Mer trä i city
"Vill man ha en personlig touch på lokalerna och det är extra viktigt att det stämmer överens med ens egna varumärke"
-
Snabblagad Chimichurrikyckling av fredagskocken Mattias Larsson
Kyckling med chimichurri och kryddiga rotsaker
-
STF Undersvik Gårdshotell och vandrarhem invigd
"Det känns som vi kompletterar utbudet i Järvsö och Hälsingland på ett fint sätt"
-
Unik rätt skapad av Jessica Frej hos IKEA
"Den är varm, mättande och samtidigt frisk och fräsch och en ganska ovanlig kombination"
-
Samsung lanserar en AI-driven mat- och recepttjänst
"Samsung Food använder avancerade AI-funktioner för att ge en skräddarsydd allt-i-ett-matupplevelse"
-
Två matgrossister till Väla Södra i Helsingborg
Det är Wihlborgs som har skrivit kontrakt med två nya hyresgäster i fastigheten Rubinen 1.