Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Akustikpanel inspirerad av naturliga element

 
Akustikpanel inspirerad av naturliga elementOffecct lanserar en ny akustikpanel i som ska både vara ljuddämpande och dekorativ. Akustikpanelen Jasmine är resultatet av det första samarbetet mellan den Italienbaserade produktdesignern Layla Mehdi Pour och Offecct. Den mångsidiga kollektionen Soundwave bidrar inte enbart till bra ljudmiljö utan ger även karaktär till inredningen.

Offecct erbjuder sedan tidigare ett brett sortiment av ljudabsorberande väggpaneler, designade av världsledande formgivare. Layla Mehdi Pour har designat den nya akustikpanelen Jasmine.

- När jag designade Jasmine inspirerades jag av naturliga element som kan verka oregelbundna i sin makroform, men som i detaljerna har en underbar precision och regelbunden struktur. I det här fallet utgick jag i första hand från blommor och till en konkret produkt med en lekfull karaktär, berättar Layla Mehdi Pour.

Lösningar för att skapa goda, hållbara ljudmiljöer i offentliga rum blir allt viktigare. Jasmines koppling till den levande, naturliga miljön kan ses som ett svar på just det ökande behovet av att reducera buller och återskapa lugnet på till exempel kontor, restauranger och andra mötesplatser.

- Jag strävade efter att fånga naturens poetiska rytm och blanda den med mer geometriska, triangulära former som kan kombineras på olika sätt och skapa nya uttryck och kompositioner.