Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Adventskalender med ”Craft Beer"

 
Adventskalender med ”Craft BeerAdventskalendern med hantverksöl kommer ut i en dubbelt så stor upplaga i år. 2016-års upplaga av Beery Christmas, en särskild adventskalender med 24 hantverksmässigt bryggda ölsorter sålde slut så snabbt att dess upphovsman Hopt har mer än dubblat antalet kalendrar för 2017.

För första gången innehåller kalendern dessutom ett NFC-chip, så att ölälskare kan ta reda på allt om ölsorterna med hjälp av sin smart phone.
För första gången kommer kunderna att kunna besöka en särskild mobil webbplats där de får tillgång till en mängd detaljerad information om hur de bäst njuter av varje öl, bland annat temperatur, matkombinationer, ingredienser och mycket, mycket mer.

Den europeiska kalendern har en särskild svensk ”touch” i år eftersom den har designats av den svenska konstnären Karl Grandin, som är berömd för sitt arbete med klädmärket Cheap Monday och är medlem i det svenska designkollektivet Vår Zelf. I egenskap av delägare till Sveriges mikrobyggerier Omnipollo och som formgivare till deras leftfield-märken är Karl Grandin en stor anhängare av mikrobryggerirörelsen.

 Under de senaste åren har hantverksmässigt bryggd öl exploderat i popularitet. Idag är 94 procent av de 19 000 bryggerierna över världen små mikrobryggerier som med hantverksmässiga metoder brygger specialöl. Under de senaste sju åren har antalet mikrobryggerier i Europa ökat från 4 035 till 7 367 idag, och 99 % av de nya bryggerierna producerar hantverksmässigt bryggd öl.

Enligt en marknadsundersökning beror den ökande marknadsandelen på en större medvetenhet om hälsofördelarna med hantverksmässigt bryggd öl, högre disponibel inkomst och helt enkelt en växande popularitet. Man förutspår 11 % tillväxt per år i Europa under kommande år.

Beery Christmas-kalendern har varit en framgång över hela Europa under flera år och 2017 ges den femte upplagan ut. 29 bryggerier från 21 olika länder – varav 7 är med på listan över världens 100 bästa bryggerier – har bryggt 24 exklusiva ölsorter till Beery Christmas 2017. Detta festpaket innehåller verkliga klassiker och även nya recept som bryggts med innovativa ingredienser som t.ex. tropiska frukter, kaffe, grönt te och till och med pepparkakor, medan andra ölsorter är ekologiska, rökta eller har fått mogna i fat. Alla ölsorter har tillverkats i begränsad upplaga.

Hopt ingår i Saveur Bière, Frankrikes största försäljare av hantverksöl, och erbjuder över 1 300 hantverksmässigt bryggda ölsorter från hela världen. Förra året hade Saveur Bière och Hopt sålt slut på alla 20 000 kalendrar redan i början av november, vilket har fått dem att mer än dubbla produktionen.

 
https://www.saveur-biere.com/en/beery-christmas

 

Av: Annika Rådlund Källa: HoptTaggar

Alkohol Jul Öl Produkt