Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Adam Dahlberg och Misshumasshu tolkar ett annorlunda släpp med kreativa maträtter

 
  • - Taco på torkade och miso glaserade betor från Karshamra, sommarkål och  ingefära. Rödbetorna till tacosen är kokta i vakuum och sedan torkade i torkmaskin så de blir som chips, förklarar Adam Dahlberg

    - Taco på torkade och miso glaserade betor från Karshamra, sommarkål och ingefära. Rödbetorna till tacosen är kokta i vakuum och sedan torkade i torkmaskin så de blir som chips, förklarar Adam Dahlberg

  • - Baserat på smak _01 har jag skapat stekta gyozas fyllda med rökt aniskryddad krabba, emulsion på yuzu kosho. Krabban till gyozasen är rökt med en rökmaskin”, berättar Adam Dahlberg ”

    - Baserat på smak _01 har jag skapat stekta gyozas fyllda med rökt aniskryddad krabba, emulsion på yuzu kosho. Krabban till gyozasen är rökt med en rökmaskin”, berättar Adam Dahlberg ”

  • -För smak _03 skapade jag en råbiff blandad i suribachi, krossad kardemumma, ponzu, pepparrot, ångad brioche & friterat ris. För råbiffen har jag valt att använda en japansk mortel och flytande kväve som snabbt kyler ner alla ingredienser,

    -För smak _03 skapade jag en råbiff blandad i suribachi, krossad kardemumma, ponzu, pepparrot, ångad brioche & friterat ris. För råbiffen har jag valt att använda en japansk mortel och flytande kväve som snabbt kyler ner alla ingredienser,

Föregående
Nästa
 
Misshumasshu ägs och drivs av den talangfulla köksduon Adam Dahlberg och Albin Wessman som står bakom en handfull berömda restauranger i Stockholm. Nu har de tagit på sig ett spännande uppdrag, att tolka smakerna i tre nya släpp från Lyft/Lab.

Förutom bland annat restaurangen Adam & Albin, Raamen - Noodles by Adam and Albin så driver duon Misshumasshu som   beskrivs som en ”miss-mash”, där en del inspireras av Tokyo och den andra av Stockholm. Tolkningarna av det japanska köket går emot alla traditionella regler och stimulerar innovativa smakkombinationer. 

Efter en framgångsrik första kollektionsläpp av ”Savour the flavour", inspirerad av tre klassiska drinkar, är det nu dags för nästa lansering, som kanske är lite otippat.

Det är LYFT/LAB’s kollektionsläpp av tre nya dosor (som består av smaksatt nikotin utan tobak) som står för inspirationen till tre nya rätter. Adam Dahlberg förklarar att de tagit fram tre olika matkreationer där man  blandar modern matlagningsteknik med traditionella japanska anor.

–När jag skapar utgår jag från en råvara som jag tycker mycket om och därefter försöker jag arbeta med ingrediensen på ett nytt sätt. Maten ska överraska samtidigt som det smakar naturligt gott. Inom japansk matlagning finns det massor utav regler och vi går nog emot varenda en av dem när vi lagar vår mat på Misshumasshu. Det är allt annat än traditionellt men för mig är det viktigt att våga köra mitt eget race.

Rätterna har fått namnet ”Collection 02 - Kissed by Fire” där man liksom i dosorna följer smakerna  anis, ingefära och kardemumma. 
Av: Annika Rådlund