Adam Dahlberg och Misshumasshu tolkar ett annorlunda släpp med kreativa maträtter
- Taco på torkade och miso glaserade betor från Karshamra, sommarkål och ingefära. Rödbetorna till tacosen är kokta i vakuum och sedan torkade i torkmaskin så de blir som chips, förklarar Adam Dahlberg
- Baserat på smak _01 har jag skapat stekta gyozas fyllda med rökt aniskryddad krabba, emulsion på yuzu kosho. Krabban till gyozasen är rökt med en rökmaskin”, berättar Adam Dahlberg ”
-För smak _03 skapade jag en råbiff blandad i suribachi, krossad kardemumma, ponzu, pepparrot, ångad brioche & friterat ris. För råbiffen har jag valt att använda en japansk mortel och flytande kväve som snabbt kyler ner alla ingredienser,
8 Sep 2020
Förutom bland annat restaurangen Adam & Albin, Raamen - Noodles by Adam and Albin så driver duon Misshumasshu som beskrivs som en ”miss-mash”, där en del inspireras av Tokyo och den andra av Stockholm. Tolkningarna av det japanska köket går emot alla traditionella regler och stimulerar innovativa smakkombinationer.
Efter en framgångsrik första kollektionsläpp av ”Savour the flavour", inspirerad av tre klassiska drinkar, är det nu dags för nästa lansering, som kanske är lite otippat.
Det är LYFT/LAB’s kollektionsläpp av tre nya dosor (som består av smaksatt nikotin utan tobak) som står för inspirationen till tre nya rätter. Adam Dahlberg förklarar att de tagit fram tre olika matkreationer där man blandar modern matlagningsteknik med traditionella japanska anor.
Rätterna har fått namnet ”Collection 02 - Kissed by Fire” där man liksom i dosorna följer smakerna anis, ingefära och kardemumma.
8 Sep 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Här har logibokningarna ökat 31 procent under påskloven
"Det är fantastiskt att se"
-
Påskdukning med Årets Pelargon
Henna Wendelbos bästa tips
-
Tre enkla påskdrinkar
Must Flip It, Must Try och The Must Old Fashioned
-
Årets påsknyheter från Lakrids by Bülow
Efter önskemål är även dessa två favoriter tillbaka:
-
Hamburgerkedjan Max lanserar Big Classic
"Med lanseringen av Big Classic hämtar vi inspiration från vår historia och den burgare som vi lanserade i början på 70-talet"
-
Reitan Convenience samarbetar med Svenska Downföreningen
"De initiativ som vi genomför tillsammans är en viktig del av vår ambition för att skapa en inkluderande miljö"
-
Sara Kulturhus vann Träpriset 2024
"Våra diskussioner i juryn har kretsat kring att Sara Kulturhus har satt en ny standard och kommit att bli en symbol för en hel stads gröna omställning"