Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

24 kockar vidare till kvaltävlingen i Årets kock -22

 
24 kockar vidare till kvaltävlingen i Årets kock -22Tävlingsledare Viktor Westerlind och juryordförande Tommy Myllymäki tillsammans med Årets Kocks nya VD Hélène Kugelberg. Idag på Restaurang Aira presenterade juryordförande Tommy Myllymäki och tävlingsledare Viktor Westerlind de 24 bidrag som går vidare till kvaltävlingen i Årets kock -22 den 14-15 juni på Stockholms hotell- & restaurangskola.

Första uttagningen till tävlingen Årets Kock – SM i professionell matlagning har genomförts av tre jurygrupper runt om i landet. 
– Årets Kock är Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling och det märks. I år har nivån varit väldigt hög och det gjorde det svårare än på länge för oss i juryn att utse de 24 kockar som nu gått vidare till kvaltävlingen, säger Tommy Myllymäki, juryordförande för Årets Kock 2022.

På plats Restaurang Aira fanns också Årets Kocks nya VD Hélène Kugelberg.

– Det märks att svensk gastronomi är starkare än någonsin. Jag är häpen över vilken nivå våra kockar håller. Det ska bli mycket spännande att följa de allra bästa hela vägen till finalen i höst, säger hon.

Följande kockar går (utan inbördes ordning) vidare till kvaltävlingen:

Björn Glans, Stiftsgården Åkersberg, Höör

Joakim Kjaerkner, Brasserie Du Sud, Ystad

Martin Karlsson, Grenna Hotell, Gränna

Anton Kardell, Human, Göteborg

William Brittsjö, Restaurang Etoile, Stockholm

Liselott Karlsson, Restaurang Hybrid, Stockholm

Jim Florin, Den Gyllene Abborren (Toftaholm Herrgård), Vittaryd

Mikael Feuk, Gastro Gaspari, Fylkinge

Sebastian Lönnberg, Restaurang Nook, Stockholm

Mattias Göransson, High court Malmö – Restaurang Ivar, Malmö

Oskar Persson, Restaurang Publiken, Stockholm

Martin Anneflod, Spiseriet, Varberg

Tobias Lundgren, Wedholms Fisk, Stockholm

Magnus Åkerström, Teaterbaren, Stockholm

Emma Fyman, Två Skyttlar, Kinna

Jessie Sommarström, Urban Deli, Stockholm

Pontus Lindgren, Omaka, Stockholm

Luqaz Ottosson, Restaurang ROT, Gotland

Marcus Bortheiry, Bang Matbar, Göteborg

David Forsman Törnkvist, Lilla Ego, Stockholm

Wael Abdulkader, Grand Hotell i Lund

Viktor Thulin, Matrummet, Lund

Ola Wallin, Hällsnäs Hotell och Restaurang, Göteborg

Carl Jonsson, Vilda Restaurang, Göteborg


Fakta om tävlingen:
I jurygrupperna till kvaltävlingen i Årets Kock 2022 sitter några av Sveriges främsta kockar men också andra personer med gastronomisk kompetens både från både Sverige och utomlands.
Tävlingen Årets Kock 2022 består av tre tävlingsfaser: anmälan (receptkvalet), kvaltävling och final. Under tävlingens gång kommer juryn att bedöma tävlingens olika delmoment. Utformning av jury kommer att variera beroende på vilket eller vilka tävlingsmoment som ska bedömas. Juryordförande för Årets Kock 2022 är Tommy Myllymäki. Finalen i Årets Kock 2022 går av stapeln den 15 september på Annexet i Stockholm.



Av: Annika Rådlund Källa och foto: Årets kock