Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Peter Nordin öppnar burgerhak

 

Krögaren Peter Nordin  öppnade igår Bar Burger Café i Kungsträdgården med sitt PDF Brasserie Group . Sedan innan driver han  Wienercaféet,  Zink Grill och Prinsen. Den nya krogen har en stor uteservering med 140 sittplatser och 60 platser inomhus. Förutom burgare  består menyn av franska specialiteter, baguetter, sallad och desserter som american cheescake och glass i italiensk stil.

Restaurangen har även ett större urval av öl och whiskey, och det finns även öl från lokala bryggerier. The Bar Burger är ett kontinentalt bistrocafé med en stor portion New York-känsla.

I den gastronomiska världen är nya varianter av hamburgaren en stadigt växande trend och har varit så under en tid. Idag är den vällagade burgaren ett naturligt inslag i storstädernas matutbud.
- Krogidén har legat och pyrt i min byrålåda i snart två år. Men det var faktiskt en tillfällighet på en resa i San Fransisco som tände gnistan. På flyget hem så bestämde jag mig. Jag skulle öppna vår
variant på en “Burgeria”, säger Peter Nordin.

Nyckelpersonerna på Bar Burger Café är köksmästaren Gustaf Nathorst, som närmast kommer från Stallmästaregården och barchef Gabriel Blomberg.
- Jag föll direkt för idén när jag blev tillfrågad. Det finns så otroligt många varianter av burgare och det blir en utmaning och oerhört stimulerande att göra egna unika tolkningar av burgaren. Jag hoppas och tror ska älska vår tolkning, säger Gustaf Nathorst.

Nu öppnar Bar Burger Café i Kungsträdgården. Bakom den nya restaurangen står restauratören Peter Nordin, köksmästare Gustaf Nathorst och PDF Brasserie Group. Foto: Annika Rådlund Nu öppnar Bar Burger Café i Kungsträdgården. Bakom den nya restaurangen står
restauratören Peter Nordin, köksmästare Gustaf Nathorst och PDF Brasserie Group.                    Foto: Annika Rådlund


 

Taggar

Whisky Nyheter

 
 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer