Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

1:e-kock

 
PUBLICERAD: 16 mars 2023 | SÖK JOBBET SENAST: 2 april 2023 | KOMMUN: Gotland | YRKE: Chefskock | ANTAL PLATSER: 1| Källa: Arbetsförmedlingen
I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.
Köksområde 4
Avdelning Måltid ansvarar för att leda, styra och samordna området mat och måltider genom att strategiskt planera och tillsammans med berörda initiera, genomföra och följa upp utvecklingsinsatser.

Avdelningen ger stöd och levererar måltidsservice.

Måltiderna inom Region Gotland är en viktig del av skolan, äldreomsorgen och sjukvården. Med kompetens om och leverans av mat och måltider bidrar avdelningen till att verksamheterna skapar goda livsvillkor, en hälsofrämjande hälso- sjukvård och en god, likvärdig och hälsofrämjande lärmiljö. Måltiderna bidrar till att skapa värde för medborgarna. Varje dag planerar, tillagar, levererar och i vissa fall serverar Avdelning Måltid cirka 11 000 portioner mat till barn och elever i förskolor och skolor, till brukare inom äldreomsorgen samt till patienter inom hälso- och sjukvården.

Till Klinteskolans kök söker vi nu en 1:e-kock! Tillagningsköket på Klinteskolan lagar strax under 600 portioner dagligen och serverar ca 280 lunchgäster bestående av elever och skolans medarbetare. Vi skickar även måltider till ett flertal förskolor, en skola och äldreboendet Åvallegården. Köket ligger i Klinte och här arbetar du tillsammans med 3 andra kollegor.

Dina arbetsuppgifter
Som 1:e-kock leder och fördelar du det dagliga arbetet i köket och ser därmed till att vi varje dag tillagar måltider av hög kvalitet. Du ansvarar för den dagliga produktionen, vilket innebär att säkerställa bemanning, beställningar, inventering och fakturering och att vi följer lagar och förordningar samt uppsatta rutiner och policys.

Utöver ansvaret för produktionen arbetar du tillsammans med våra kollegor för att behålla och utveckla en väl fungerande måltidsorganisation där vi når verksamhetens mål. Våra kunder består av andra verksamheter inom Region Gotland och tillsammans med dem strävar vi ständigt efter utveckling och förbättring av måltidsservicen till våra gäster. Som 1:e-kock utgör du ett viktigt stöd till enhetschefen i dessa utvecklingsarbeten.

I den administrativa delen av tjänsten ser du över och utvecklar rutiner och arbetssätt i köken och deltar aktivt i avdelningens olika utvecklingsarbeten. I din roll som 1:e kock ingår att främja rotation inom både kök, köksområde och avdelningen.

Vem är du?
Vi vill att du har en dokumenterad kock- och/eller köksmästarutbildning, eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du behöver också ha ett antal års erfarenhet av en ledande position i kök. B-körkort är ett krav.

Vi ser det som fördelaktigt om du har erfarenhet från både offentliga kök och från restaurangbranschen. Erfarenhet av kostdataprogrammet Matilda eller liknande system är ett plus i kanten, likaså erfarenhet av att laga specialkost.

Vi söker en person med ett strukturerat arbetssätt som kan organisera arbetet i ett storkök. Du behöver vara trygg i din roll som arbetsledare och känna dig bekväm med att ha en tydlig, närvarande och aktiv roll i verksamheten som helhet. Det är mycket viktigt att du har ett gediget intresse för måltider där du ser dina möjligheter att arbeta för helheten, både för våra kunder och för våra medarbetare genom att du visar ett intresse för deras frågeställningar och behov.

Här krävs både flexibilitet och servicekänsla och att du är en person som alltid sätter verksamhetens mål i fokus.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om regionstyrelseförvaltningenSom en del av Region Gotland ansvarar regionstyrelseförvaltningen för koncernstyrning, strategisk planering och ärendeberedning. Vi arbetar även med regional utveckling och kultur- och fritidsverksamhet. Vi fungerar som ett internt stöd till regionens övriga förvaltningar. Tillsammans månar vi om kvalitet och effektivitet för dem vi finns till för.

Om Region Gotland

Region Gotland är den enda regionen i Sverige som har kommunala-, hälso- och sjukvårdsuppgifter och regionalt utvecklingsansvar i en och samma organisation. Vi är över 6700 engagerade medarbetare som tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är över 61 000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!


Övrigt

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.


Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://gotland.com/flytta-hit/


På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.


Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu