Zonin Prosecco DOC Special Cuvée
11 Jun 2018
I sju generationer har Italiens ledande vinfamilj, Zonin, förädlat konsten av att tillverka Prosecco av högsta kvalité. Lagom till sommaren lanserar de Zonin Prosecco DOC Special Cuvée gjord på druvan Glera, från vingårdarna i Veneto i norra Italien. Proseccon har en frisk, välbalanserad smak av frukt och mandel - karaktärsdrag som är typiska för just Glera-druvan.
- Tack vare den långa erfarenheten och stora kärleken till vinmakeriet har Zonin lyckats förfina det hantverk som Zonin Prosecco DOC Special Cuvée är ett utmärkt exempel på. Med dess lätta och friska karaktär och vackra, kristallklara flaska passar den perfekt för alla sommarens speciella tillfällen, säger Reija Andersson Tuomaala, produktchef för Zonin.
Efter skörd pressas druvorna först varsamt. Hälften av musten får sedan jäsa i tempererade tankar medan resterande must förvaras ojäst. De två musterna blandas sedan och får långsamt jäsa enligt den traditionella Charmatmetoden. Resultatet blir en klart halmgul Prosecco med en intensiv och aromatisk doft av vita blommor och äpplen. Med sin friska karaktär och välbalanserade smak av frukt och mandel passar Zonin Prosecco DOC Special Cuvée perfekt både som aperitif och till lättare sommarrätter.
Prosecco DOC Special Cuvèe finns i Systembolagets ordinarie sortiment från den 16 maj.
Zonin Prosecco DOC Special Cuvée
Klar, halmgul färg och intensiv och fruktig aromatisk doft av vita blommor och äpplen. Välbalanserad smak av frukt och mandel. Serveras svalt vid 6-8° C.
Alkoholhalt: 11%
Sockerhalt: 13-15g/l
www.pernod-ricard-sweden.com
11 Jun 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"