Vinnyheter som passar till midsommarmaten
16 Jun 2017
Soleillades
2016 Coteaux d'Aix en Provence AOP
Vinodlarna i Provence vet hur ett bra rosévin ska vara! Soleillades har en intensivt fruktiga doft av mognajordgubbar. Det produceras i Aix-en Provence, den lilla fina appellationen i Frankrikes högborg för rosé. Ett mycket klart och friskt vin med en tydlig mineralkaraktär. Passarutmärkt som fördrink och aperitif, eller serverat till tapenade, skaldjur och grillad fisk.
Rothschild Aussières Sauvignon Blanc
2016, Pays d’Oc IGP, Domaines Barons de Rothschild (Lafite), Frankrike
Det första Sauvignon blanc-vinet från Rothschild Aussière har en ovacker citrongul färg. Aromer av äpple, lime och persika förenas i denna utsökt friska Sauvignon blanc. Här har skickliga vinmakare skapat ett balanserat, runt vin som kanavnjutas direkt eller lagras i ett ytterligare 1–2 år. Smakar bäst till fisk, skaldjur, löjrom,getost, cesarsallad eller fransk potatissallad.
Jean Gamay
2015 Vin de FranceJean 2015 Gamay Noir
Vinet har djup intensiv granatröd färg med nyanser av lila. Doften bär pålakrits, björnbär och blåbär. Vinet framträder med rik frukt och en fin kryddig ton. Det upplevs mjukt och runt och det bjuder på en delikat mineralitet och mycket fina tanniner. Jean är ett välbalanserat vin, fullt av friskhet med ett medellångt harmoniskt avslut. Passar perfekt till pajer, grönsaker, kallskuret och ost, det funkar till det mesta eller alldeles för sig självt.
Wrapped Appassimento
2015 Rosso Puglia IGT
Ett mörkrött vin som doftar av mogen frukt. Det smakar kryddigt och påminner om fruktbröd, russin och torkad timjan. I gommen visar det sig öppet med "chokladiga"tanniner och fin sötma. Man känner Syditaliens värme i vinet, som är smidigt, runt ochfylligt. Gör sig utmärkt till grillat kött.
The Wine Company har även identifierat tre typer av personligheter runt midsommarbordet och hurdu bäst kombinerar ditt vin utefter olika personlighetstyper, det kan du läsa om här.
Av: Annika Rådlund Källa: The Wine Company
16 Jun 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"