Viking Line satsar på ny barnbuffé
18 Maj 2018
Viking Line har sedan 2017 ett långsiktigt samarbete med Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorkocklandslaget för att förhöja matupplevelsen på Östersjön. Landslagen inspirerar och fortbildar restaurangpersonalen, samt skapar tillsammans nya menyer och rätter. Nu har turen kommit till rederiets yngsta resenärer. Från och med den 14 juni och under hela sommarsäsongen erbjuder Viking Line en helt ny barnbuffé som har tagits fram i samarbete med Juniorkocklandslaget med Victor Magdeburg i spetsen. 23-åriga Victor Magdeburg är till vardags verksam som kock på Högberga gård på Lidingö och OS-vinnare 2016 tillsammans med Stockholm Culinary Team.
– Det är en sporrande utmaning att skapa rätter som barnen både ska våga smaka på och ta till sig. Vi har utökat det gröna utbudet i barnbuffén med olika sorters sallader och adderat bland annat sötpotatis och honungsrostade rotfrukter till varmrätterna. Dessutom kommer vår potatispuré med grönsakstärningar för tuggmotståndet, och till den egenmalda köttfärsen som används i vår bolognese har vi adderat oxbringa för strukturen. Jag hoppas och tror att Viking Lines yngsta resenärer ska hitta mycket matglädje ombord i sommar, säger Victor Magdeburg.
Han berättar att hans matintresse började redan när han var barn, hans pappa var kock, så han lärde sig tidigt att uppskatta god mat.
– Jag tänkte första att vi borde ha ärtsoppa på menyn, för det gillade jag när jag var liten, men insåg sedan att kanske inte alla barn gillar det....
Pannkakor och minihamburgare tas bort, de ersätts istället med fiskgratäng, kycklingklubbor och friterad sötpotatis.
–Utmaningen med att skapa en ny buffé är att rätterna ska fungera bra att laga i stora mängder att hantera, och passa barn i alla åldrar.
Den nya barnbuffén kommer att finnas ombord på samtliga Viking Lines sju fartyg från och med den 14 juni och under sommarsäsongen. Alla under 6 år äter gratis i buffén, och den går att beställa för ungdomar upp till 17 år.
Viking Lines nya barnbuffe:
Sallader: Blandad grönsallad, Blomkålsmix, Rättikssprialer, Coleslaw och Pastasallad Rigatoni.
Varmrätter med tillbehör: Potatispuré med grönsaker, Friterad sötpotatis och Honungsrostade rotfrukter'
Proteiner: Fiskgratäng, Kycklingklubbor med rostad topping, Bolognaise på högrev
Såser och tillbehör: Färskost, Smör, Creme Fraiche med citron, Foccacia med tomat
Text och foto: Annika Rådlund
18 Maj 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"