Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Två vegetariska recept: Pizza Caprese och Vego-Jambalaya med Quorn

 
  • Pizza Caprese med quorn

    Pizza Caprese med quorn

  • Vego-Jambalaya med Quorn

    Vego-Jambalaya med Quorn

Föregående
Nästa
 

 Quorn Färs har ett koldioxidavtryck som är 90 procent lägre än nötfärs och Quorn jobbar hela tiden för att minska sin egen påverkan ytterligare , Här delar de med sig av två recept som är helt vegetariska; Pizza Caprese och Vego-Jambalaya.

Pizza Caprese med Quorn Färs*
En social maträtt, en lakto-ovo-vegetarisk pizza där huvudsaken är umgänget.


4 portioner

1 pkt färdig pizzadeg
1 pkt Quorn Färs (300 g)
400 g färska babytomater (gärna olika färger)
250 g löpefri mozzarella
½ kruka färsk basilika

Basilikapesto:
½ kruka färsk basilika
50 g pinjenötter
2-3 msk olivolja
2 tsk citronsaft
Salt
Peppar

1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Basilikapesto: Mixa alla ingredienser slätt med mixerstav.
3. Skär tomaterna i grova bitar. Lägg pizzadegen på en plåt. Bred ut pesto, strö över färs och tomater.
Toppa med riven mozzarella. Grädda i ugn tills osten smält och pizzan fått fin färg, cirka 7-10 minuter.
4. Strö över färsk basilika och servera.
....................................................................

Vego-Jambalaya med Quorn Bitar
En perfekt lakto-ovo-vegetarisk vardagsrätt - går snabbt att förbereda.
Sätt igång och laga direkt, vänd ner paprika och vårlök precis innan det är dags för servering så är middagen superfräsch. 

4 portioner
1 pkt Quorn Bitar (300 g)
1 pkt Quorn Korv (300 g)
2 paprikor
1 vårlök
2 vitlöksklyftor
2 dl ris, valfri sort
4 dl grönsaksbuljong
2 citroner
Paprikapulver
Salt
Peppar

1. Strimla paprika och vårlök. Finhacka vitlök. Skär korven i skivor.
2. Fräs vitlök, korv och bitar i en stor panna. Tillsätt ris och fräs en stund.
3. Häll på buljong och sjud under lock tills riset är klart, cirka 20 minuter beroende på rissort.
4. Vänd ner paprika och vårlök. Krydda med citronsaft, paprikapulver, salt och peppar.


Av: Annika Rådlund Källa: Quorn

 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer