Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Två snabba recept med Keso

 
Två snabba recept med KesoMatmuffins med cottage cheese, sötpotatis och spenat och Gillar du cottage cheese? Då kommer du säkert gilla de här serveringsförslagen med nya KESO® Cottage Cheese Supermini 0,2% — perfekt när du vill servera fettsnåla men proteinrika alternativ.
Matmuffins med cottage cheese, sötpotatis och spenat
12 st
Matiga muffins med sötpotatis, spenat och cottage cheese är precis det brunchbordet behöver.
Supergott och enkelt!

1 dl KESO® Cottage Cheese Supermini 0,2%
400 g sötpotatis
2 msk flytande matfett
4 ägg
60 g babyspenat
2 dl riven ost
4 dl dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 msk pumpakärnor
½ tsk rökt paprikapulver
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och finriv sötpotatis och lägg i en bunke. Tillsätt matfett, ägg, cottage cheese, spenat och hälften
av osten. Spara eventuellt lite spenat till garnering.
Rör ner mjöl, bakpulver och salt. Fördela smeten i muffinsformar. Strö över resten av osten,
pumpakärnor och paprikapulver. Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Låt svalna under handduk.

Rotfruktsplättar med cottage cheese och pepparrot
4 portioner
Supergod variant på klassiska plättar, fyllda med nyttigheter och protein. Pepparrot är en riktig
smakhöjare och ger en kick i maten.

250 g KESO® Cottage Cheese Supermini 0,2%
1 morot
2 potatisar
2 palsternackor
2 dl mjölk
2 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
1 dl vetemjöl

1 msk finriven färsk pepparrot
30 g hackad bladpersilja
smör till stekning
Skala och riv rotfrukterna grovt. Vispa hälften av mjölken med mjölet till en slät smet. Vispa i äggen,
resten av mjölken, salt och peppar. Vänd ner rotfrukterna i plättsmeten.
Stek på medelvärme i smör i ett plättjärn. Blanda cottage cheese, pepparrot och bladpersilja. Smaka av med salt. Servera plättarna med röran och toppa eventuellt med persilja.


Alla produkter från KESO® Cottage Cheese görs på svensk mjölk i Falkenberg. Produkterna är naturligt rika på protein och finns i olika varianter och smaksättningar: bland annat laktosfri, ekologisk, färdiga mellanmål med topping i locket, med extra högt proteininnehåll och nu även nya KESO® Cottage Cheese Supermini 0,2%. 

Av: Annika Rådlund Källa: Arla
Foto: Arla
 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer