Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Svenska kocklandslaget besegrade Danmark i Köpenhamn

 
Svenska kocklandslaget besegrade Danmark i KöpenhamnSvenska Kocklandslaget Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot Igår, under måndagen den 21 augusti, besegrade det Svenska Kocklandslaget Danmark i en landskamp i Köpenhamn. Tävlingsuppgiften bestod i att förbereda en trerätters mid- dag till 110 personer under 6 timmar.

 Förrätten o tävlingen skulle bestå av norsk hälle undra samt danska blåmusslor. Varmrätten skulle bestå av kalvrygg och kalvbog. Desserten skulle baseras på Kefir samt choklad.

Det svenska laget under ledning av Team Manager Fredrik Andersson bestod av:
Tommy Eriksson, Högberga Gård, Lidingö
Ola Wallin, SK Mat & Människor, Göteborg
Anders Karlsson, The Absolut Company, Stockholm
Daniel Haynes, TAP room, Stockholm
Fredrik Borgskog, Frilans
Kasper Kleihs, Upper house, Göteborg


VINNARMENYN
Algrimmad hälleflundra.
Serveras med blåmussel och mandelemulsion, bakad blomkålsroyal med hälleflundramousselin. Sås på rostad hälleflundrabuljong smak- satt med syrad grädde och grillat smör, brandade krokett, ragu på bondbönor, mandel och gurka.

Smörglaserad kalvytterfilé med äpple och fänkålspollen.

Kålpudding på kalvbog och karamelliserad kål. Gräddbakad kålrot med frasig bog samt picklad kålrot, syrlig äppelcremè, pure på kålrot och grönpepparmiso. Fänkålscrudité, syltlök och senapskornsragu med vårlöksinfuserad kalvsky.

Ört-och kefirrsorbet med chokladbavaroise smaksatt med Kefir, körsbär & romkompott med aprikoskärnor. Serveras med körsbär och mandel jaconde, mjölk- chokladkrisp samt vanilj & körsbärsås.



Av: Annika Rådlund Källa: Svenska Kocklandslaget

 Svenska Kocklandslaget ägs av den ideella föreningen SKF.
Svenska Kockars förening är en ideell förening som samlar Sveriges matlagare kring intresset att utveckla kompetenserna i branschen och att öka intresset för svensk Gastronomioch vår matkultur samt utveckla framtidens restaurangupplevelse.