Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Svenska cocktailvinnaren tipsar om goda jul och nyårsdrinkar

 
  • Mrs. Claus Collins, Christmas Tottie och Gonzo

    Mrs. Claus Collins, Christmas Tottie och Gonzo

  • Kaitlin Wilkes blandar vinnardrinken Gonzo.

    Kaitlin Wilkes blandar vinnardrinken Gonzo.

Föregående
Nästa
 
Kaitlin Wilkes vann i november den svenska finalen av bartendertävlingen Bacardí Legacy . Här tipsar hom om fyra cocktails som passar bra under jul och nyår. 

 Kaitlin Wilkes jobbar till vardags jobbar på Corner Club i Gamla stan i Stockholm. Drinken Gonzo utsågs till till Bästa cocktail i tävlingen Bacardí Legacy i november.

Gonzo
35 ml Bacardi
815 ml Maraska Maraschino
7 ml Amontillado Sherry
2 dashes Grapefruit Bitters
120 ml tonicvatten
Blanda samtliga alkoholhaltiga ingredienser i ett högt glas, fyll på med isoch sedan Fever Tree Tonic Water.
 Garnera med en grapefruktskiva.

Fläderlikören St-Germain lanseraddes på Systembolaget den 1 december. Här tipsar årets svenska vinnare i bartendertävlingen Bacardí Legacy om hur du gör lyxiga och vinterinspirerade cocktails med St-Germain som bas.  

Mrs. Claus Collins

30 ml St-Germain
20 ml Martini Bianco30 ml Spiced Cloudy Apple Juice*
10ml Limejuice
Champagne
Blanda alla ingredienser utom champagnen i ett highballglas. Addera is och rör om. Fyll på med champagne och garnera med äppelskiva och kanelstång.

*Lägg 3 kanelstänger, 3 kardemummakärnor, 3 stjärnanis och 5 helakryddnejlikor i en stekpanna. Rosta på högvärme och krossa med enträsked/träslev tills du kan känna doften av kryddorna. Vrid då ner på lågvärme och häll i 1 liter Cloudy Apple-juice (Tropicanas funkar utmärkt). Rör om i två minuter och låt vila cirka 10. Sila av kryddorna och låt svalna till rumstemperatur.

Christmas tottie
30 ml St-Germain
20 ml Tio Pepe Dry Sherry
10ml sockerlag
4 dashes Angostura bitter
120ml uppvärmt Tonicvatten (värm tonicvatten på spisen, dock ej varmare än drickbart)

Garnering: vispad grädde och kanel. Blanda samtliga alkoholhaltiga ingredienser i ett värmesäkert glas eller kopp.
Se till att de är rumstempererade. Addera den uppvärmda tonicen.Garnera med vispad grädde och riven kanel.


Kaitlin Wilkes trendspaning är att svenskarna visar högre intresse för färre men mer kvalitativa cocktails idag än tidigare. 


Om ST-GERMAIN®ST-GERMAIN® är världens första hantverksmässiga fläderlikör skapad av Rob Cooper, en tredje generationens destillatör, baserad påtraditionell fransk expertis. Den framställs från 100 procent färska, handplockade fläderblommor som endast blommar några få veckor varje vår. Inga konserveringsmedel, extrakt eller stabilisatorer används. Flaskan är influerat av 1930-talets Paris och designen påetiketterna är en mix av Art Deco, gothic och klassiska franska detaljer.The ST-GERMAIN® brand is part of the portfolio of Bacardi Limited, headquartered in Hamilton, Bermuda. Bacardi Limited refers to theBacardi group of companies, including Bacardi International Limited.


Av: Annika Rådlund
 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer