Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Smaskiga Halloweenrecept från Sheraton

 
Smaskiga Halloweenrecept från SheratonHalloweenrecept från Sheraton: Risotto med pumpa och parmesan samt Pumpkin cupcakes
På Sheraton i Stockholm har det dekorerats med pumpor och det serveras goda rätter med inslag av pumpa under Halloween och Allhelgonahelgen. Här delar deras kök med sig av två av sina recept.

Sheratons risotto med pumpa och parmesan

För 2 personer:
100 gram Aborio ris
1 Gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta
1 butternut pumpkin
1 liter grönsaksbuljong
Rapsolja

Gör så här:
Tärna pumpan och rosta den i ugnen på 180 grader i ca 15 minuter.
Stek vitlök och gul lök i rapsolja. Lägg till riset så att det täcks av oljan och löken.
Häll långsamt i buljongen på låg värme och rör om hela tiden.
Ta ut pumpan från uggnen och lägg i den i risotton, salta pappa och strö över mald muskot.
Garnera med parmesan vid servering.


Sheraton pumpkin cupcakes
250g osaltat smör
250g strösocker
250g vetemjöl special
1 kryddmått salt
4 mellanstora ägg
4 matskedar mjölk
2 x 12-håls muffinplåtar med muffinformar i
Rostade pumpabitar (små tärningar 1 x 1 cm)

Gör så här:
Sätt ugnen på 190C. Lägg smöret i en skål och vispa tills det blir mjukt. Tillägg socker, mjöl, salt, ägg och mjölk och vispa till en jämn smet. Använd en glasskopa eller sked och portionera upp smeten i muffinsformarna. Lägg i de rostade pumpabitarna i smeten. Placera båda muffinplåtarna i ugnen i ca 20 minuter till båda plåtarna blir gyllenbruna. Ta ut plåtarna från ugnen. Låt dina cupcakes svalna i sina formar i några minuter. Läggsedan över dem på ett ugnsgaller. Dekorera pumpan med valfri frosting.


Av: Annika Rådlund Källa och foto: Sheraton
 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer