Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Servera ett traditionellt och grönt julbord i år

 
  • Bowl med Quorn Prinskorv, grönkål och srirachamayo och Quorn Helgspecial med het korianderpesto.

    Bowl med Quorn Prinskorv, grönkål och srirachamayo och Quorn Helgspecial med het korianderpesto.

  • Quorn Helgspecial med wasabikryddad pankogriljering.

    Quorn Helgspecial med wasabikryddad pankogriljering.

Föregående
Nästa
 
Tre recept som är lite roligare och trendigare än vad som är vanligt på ett traditionellt julbord. Vegetariska klassiska julrätter fast med en twist.


Quorn Helgspecial med wasabikryddad pankogriljering

En lakto-ovo-vegetarisk variant på klassisk griljering men med en twist. Wasabin ger ett härligt sting och limen en fräsch syrlighet - supergott på fröknäcke. Toppa med dina favoritörter och njut.

 1 st Quorn Helgspecial (400 g)

 Wasabikryddad pankogriljering:

1 ägg
1 dl Panko ströbröd
1-2 msk wasabipasta
1 lime, skal och saft
1 msk majsstärkelse
Salt
Peppar

Till servering:
Färska örter
Fröknäcke

1.   Griljering: Rör ut wasabin i ägget. Blanda i panko, skal och saft från en lime och smaka av med salt och peppar.
2.   Torka av ytan på Helgspecialen med hushållspapper och sikta över majsstärkelse. Bred över pankoblandningen och griljera mitt i ugnen på 175 grader, cirka 10 minuter eller tills den fått fin färg.
3.   Skär i skivor och servera på fröknäcke. Strö över färska örter. 






Quorn Helgspecial med het korianderpesto
Ta ut svängarna helt! Servera en lakto-ovo-vegetarisk variant på den klassiska julskinkan med en griljering i härliga asiatiska smaker. Är du ett fan av koriander är detta verkligen något för dig.

1 st Quorn Helgspecial 

Korianderpesto:
1 dl pumpa- och/eller solrosfrön
1 kruka färsk koriander
3 msk färsk riven ingefära
1 chilipeppar, urkärnad och hackad
1 lime, skal och saft 
1 ägg
1 msk majsstärkelse
Salt
Peppar

Till servering:
Färska örter
Levainbröd, rostat

1.   Korianderpesto: Mixa frön, koriander, ingefära, chili och skal och saft från en lime till en grov pesto och smaka av med salt och peppar. Knäck i ett ägg och rör ihop.

2.   Torka av ytan på Quorn Helgspecial med hushållspapper och sikta över majsstärkelse. Bred över peston och griljera mitt i ugnen på 175 grader i cirka 10 minuter eller tills den fått fin färg.

3.   Skär i skivor och servera på rostat levainbröd. Strö över färska örter.






Bowl med Quorn Prinskorv, grönkål och srirachamayo
Vem har sagt att man måste servera prinskorven rakt upp och ner som den är? Testa att servera den i en härlig ovo-vegetarisk bowl. En älskad klassiker i en trendig twist - och snabbt går det också!

1 pkt Quorn Prinskorv (276 g)
200 g grönkål
200 g edamamebönor
250 g körsbärstomater, halverade
3 msk olivolja
1 citron, saften
Sesamfrön, rostade
Salt
Peppar 

Srirachamayo:
2 dl majonnäs
2-3 msk srirachasås

1.   Ta bort de grövsta stammarna från grönkålen, skölj den väl och fräs i olja några minuter på medelvärme. Ta bort från spisen och häll över olivolja och saften från en citron. Tillsätt bönor och tomat. Smaka av med salt och peppar.

2.   Stek prinskorven enligt anvisning på paketet.

3.   Srirachamayo: Blanda ihop majonnäs och srirachasås.
Lägg grönkål, prinskorv och bönor i en skål. Toppa med sesamfrön och srirachamayo.



Av: Annika Rådlund Källa och foto: Quorn

 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer