Servera ett traditionellt och grönt julbord i år
11 Dec 2017
Quorn Helgspecial med wasabikryddad pankogriljering
En lakto-ovo-vegetarisk variant på klassisk griljering men med en twist. Wasabin ger ett härligt sting och limen en fräsch syrlighet - supergott på fröknäcke. Toppa med dina favoritörter och njut.
1 st Quorn Helgspecial (400 g)
Wasabikryddad pankogriljering:
1 ägg
1 dl Panko ströbröd
1-2 msk wasabipasta
1 lime, skal och saft
1 msk majsstärkelse
Salt
Peppar
Till servering:
Färska örter
Fröknäcke
1. Griljering: Rör ut wasabin i ägget. Blanda i panko, skal och saft från en lime och smaka av med salt och peppar.
2. Torka av ytan på Helgspecialen med hushållspapper och sikta över majsstärkelse. Bred över pankoblandningen och griljera mitt i ugnen på 175 grader, cirka 10 minuter eller tills den fått fin färg.
3. Skär i skivor och servera på fröknäcke. Strö över färska örter.
Quorn Helgspecial med het korianderpesto
Ta ut svängarna helt! Servera en lakto-ovo-vegetarisk variant på den klassiska julskinkan med en griljering i härliga asiatiska smaker. Är du ett fan av koriander är detta verkligen något för dig.
1 st Quorn Helgspecial
Korianderpesto:
1 dl pumpa- och/eller solrosfrön
1 kruka färsk koriander
3 msk färsk riven ingefära
1 chilipeppar, urkärnad och hackad
1 lime, skal och saft
1 ägg
1 msk majsstärkelse
Salt
Peppar
Till servering:
Färska örter
Levainbröd, rostat
1. Korianderpesto: Mixa frön, koriander, ingefära, chili och skal och saft från en lime till en grov pesto och smaka av med salt och peppar. Knäck i ett ägg och rör ihop.
2. Torka av ytan på Quorn Helgspecial med hushållspapper och sikta över majsstärkelse. Bred över peston och griljera mitt i ugnen på 175 grader i cirka 10 minuter eller tills den fått fin färg.
3. Skär i skivor och servera på rostat levainbröd. Strö över färska örter.
Bowl med Quorn Prinskorv, grönkål och srirachamayo
Vem har sagt att man måste servera prinskorven rakt upp och ner som den är? Testa att servera den i en härlig ovo-vegetarisk bowl. En älskad klassiker i en trendig twist - och snabbt går det också!
1 pkt Quorn Prinskorv (276 g)
200 g grönkål
200 g edamamebönor
250 g körsbärstomater, halverade
3 msk olivolja
1 citron, saften
Sesamfrön, rostade
Salt
Peppar
Srirachamayo:
2 dl majonnäs
2-3 msk srirachasås
1. Ta bort de grövsta stammarna från grönkålen, skölj den väl och fräs i olja några minuter på medelvärme. Ta bort från spisen och häll över olivolja och saften från en citron. Tillsätt bönor och tomat. Smaka av med salt och peppar.
2. Stek prinskorven enligt anvisning på paketet.
3. Srirachamayo: Blanda ihop majonnäs och srirachasås.
Lägg grönkål, prinskorv och bönor i en skål. Toppa med sesamfrön och srirachamayo.
11 Dec 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"