Så matchar du vin till midsommarmaten
21 Jun 2017
Midsommar är onekligen en av de mest omtyckta och traditionsenliga högtider som finns i Sverige och drycker som öl och nubbe är sedan länge självklara inslag på det klassiska midsommarbordet. Däremot så hamnar vinet något oförtjänt i skymundan. För att råda bot på detta och få oss att tänka om, har nu The Wine Company plockat ut fyra olika viner somgör sig extra bra med midsommarmaten.
– När man väljer vin till den här typen av mat rekommenderar vi lättdruckna och fruktiga vinersom passar till mycket. Eftersom det serveras många olika smaker på midsommar är så kallade”allround viner" att föredra, de är lättare och rundare i stilen, vilket fungerar perfekt till buffén därmånga olika smaker samsas, säger Linda Sorby, Marketing Manager på The Wine Company.
Tre personligheter vid midsommarbuffén
Äter gästen allt på samma tallrik när det vankas buffé eller föredrar de att börja med det kallskurna?
The Wine Company har identifierat tre typer av personligheter runt midsommarbordet och hur du bäst kombinerar ditt vin utefter olika personlighetstyper:
Den klassiska
Passar: Den rutinerade bufféätaren startar måltiden med de kallskurna favoriterna för att däreftergå vidare med de varma och tyngre rätterna. Börja med ett lättare vin i de vita eller rosa kulörerna. När du sakteligen går över till de varma och lite smakrikare rätterna väljer du viner med mer smak, eller gärna ett medelfylligt rött vin.
Den effektive
Passar: Den som tar mycket av allt på tallriken samtidigt och inte vill missa något.Välj då den färg du gillar bäst, rosé, vitt eller rött. Alla viner i denna rekommendation kommer med stor sannolikhet fungera till merparten av den mat du valt.
Strategi: Välj en färg
Nattugglan
Passar: Den som fokuserar på att dansa runt stången och bada i soluppgången. Vadå, fanns det mat också? Välj då ett rosévin. Det är lätt, fräscht och svårt att tröttna på. Dessutom ser det snyggt ut på bild.
Strategi: Välj ett lättdrucket rosévin
Foto: Getty Images
21 Jun 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"