Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Recept på söt spökpaj!

 
Recept på söt spökpaj!Citronpaj med spökmaränger till Halloween Bus eller citronpaj? En lagom läskig efterrätt medspökmaränger. Skrämmandegott, helt enkelt.

Pajbotten
150 g Valio Eila® laktosfritt smör
300 g Digestivekex
2 tsk lakritspulver

Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret. Krossa Digestivekexen genom att lägga dem i enplastpåse och rulla en kavel över kexen tills de har blivit till ett fint mjöl. Blanda Digestivekexen med det smälta smöret och lakritspulvret.
 Tryck ut degen i en pajformoch förgrädda i 10 minuter.

Citronfyllning:
2 burkar Valio Eila® laktosfri kvarg
citron
3 äggulor (spara vitorna till marängen)
1 msk strösocker
1 msk citronsaft
½ tsk lakritspulver
Vispa ihop alla ingredienser och häll i pajskalet.
Grädda i ca 15 minuter på 175 grader.
Låt svalna. Kyl i minst 6 timmar.

Schweizisk maräng
3 äggvitor
1 ¾ dl strösocker
Lägg äggvitor och socker i en bunke som går att använda för vattenbad. Ställ bunkenöver en kastrull med sjudande vatten. Rör i bunken konstant till sockret har smält. Tabunken från värmen och vispa till en fast maräng. Spritsa spökmaränger på pajen ochbränn av med en gasbrännare.

Chokladögon
50 g mörk choklad
Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Använd en grillpinne eller liknande ochdoppa den i chokladen och dutta sedan ögon på marängspökena.

Klart!

Taggar

Halloween Recept

 
 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer