Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Recept på mjuk pepparkakstårta

 
Recept på mjuk pepparkakstårtaMjuk pepparkakstårta med kvarg blir extra saftig och god - perfekt att servera i jul!

Bottnar:
150 g Valio Eila® laktosfritt smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl Valio Eila® laktosfri kvarg vanilj
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk mald kanel
2 tsk malda nejlikor
2 tsk mald ingefära

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Vispa ägg och strösocker poröst.
Rör i detsmälta smöret och vaniljkvargen i smeten.
 I en separat skål – rör ihop vetemjöl,bakpulver, kanel, nejlikor och ingefära.
Vispa snabbt ner mjölblandningen i smeten.

Smöra och bröa tre formar med 15 cm i diameter, eller baka i omgångar i samma form.
Häll smeten i formen och jämna till med en slickepott.
Grädda kakan i cirka 25 minuter. Testa med sticka – stickan ska vara torr.
Låt svalna.

Frosting:
175 g rumsvarmt Valio Eila® laktosfritt smör
3 ½ dl florsocker
1 tsk vaniljextrakt
200 g Valio Eila® laktosfri cream cheese naturell

Vispa smör fluffigt. Tillsätt florsocker och vaniljextrakt och fortsätt att vispa fluffigt.
Tillsätt cream cheese och vispa ihop tills frostingen precis blivit krämig.
Lägg första tårtbotten på ett fat. Bred på ett jämnt lager frosting.
Upprepa två gånger.Bred frosting runt om tårtan med en spatel – dra spateln längs med kakan så attbottnarna lyser igenom.

Topping

Ett litet pepparkakshus
Rosmarin
Frysta lingon
Strösocker
Sätt pepparkakshuset på toppen av tårtan.
 Stick ner upp och nedvända kvistar avrosmarin så att de liknar granar.
 Rulla lite lingon i strösocker och gör en snölykta.
Servera.

Av: Annika Rådlund Källa: Valio
 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer