Recept på mjuk pepparkakstårta
1 Dec 2016
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl Valio Eila® laktosfri kvarg vanilj
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk mald kanel
2 tsk malda nejlikor
2 tsk mald ingefära
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Vispa ägg och strösocker poröst.
Rör i detsmälta smöret och vaniljkvargen i smeten.
I en separat skål – rör ihop vetemjöl,bakpulver, kanel, nejlikor och ingefära.
Vispa snabbt ner mjölblandningen i smeten.
Smöra och bröa tre formar med 15 cm i diameter, eller baka i omgångar i samma form.
Häll smeten i formen och jämna till med en slickepott.
Grädda kakan i cirka 25 minuter. Testa med sticka – stickan ska vara torr.
Låt svalna.
Frosting:
175 g rumsvarmt Valio Eila® laktosfritt smör
3 ½ dl florsocker
1 tsk vaniljextrakt
200 g Valio Eila® laktosfri cream cheese naturell
Vispa smör fluffigt. Tillsätt florsocker och vaniljextrakt och fortsätt att vispa fluffigt.
Tillsätt cream cheese och vispa ihop tills frostingen precis blivit krämig.
Lägg första tårtbotten på ett fat. Bred på ett jämnt lager frosting.
Upprepa två gånger.Bred frosting runt om tårtan med en spatel – dra spateln längs med kakan så attbottnarna lyser igenom.
Topping
Ett litet pepparkakshus
Rosmarin
Frysta lingon
Strösocker
Sätt pepparkakshuset på toppen av tårtan.
Stick ner upp och nedvända kvistar avrosmarin så att de liknar granar.
Rulla lite lingon i strösocker och gör en snölykta.
Servera.
1 Dec 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"