Recept på Johnny’s Julsenapssill
11 Nov 2017
Johnny’s®Julsenap är smaksatt med en härlig mix av klassiska julkryddor som nejlika, kardemumma, muskot och kanel. Den juliga kryddblandningen och den grova, korniga konsistensen ger Johnny’s Julsenap dess speciella smak och karaktär. Senapen är generös och inbjudande, med en kryddig doft.
Johnny’s Julsenap passar bra till det mesta på julbordet. Ett tips är att använda den när du griljerar julskinkan, eller varför inte på skinkmackan?
– I år ville vi testa något nytt, så vi gjorde en egen senapssill med Johnny’s Julsenap som bas. Sillen är lätt att tillaga och smakar fantastiskt gott – ett måste för alla sillälskare! Hemmagjord senapssill är också en bra gå-bort-present, säger Frida Källgren, Brand Manager för Johnny’s.
Recept:
Johnny’s Julsenapssill
Du behöver:
• 300 gram inlagd sill
• 1 dl Johnny’s® Julsenap
• 4 msk socker
• 1 tsk salt
• 1 dl rapsolja
• 3 msk vatten
• 2-3 msk vitvinsvinäger
• 0,5 dl hackad dill
Gör så här:
1. Sila bort lagen från sillen
2. Mixa Johnny’s® Julsenap med socker, salt och vinäger
3. Tillsätt olja, lite i taget under omröring
4. Tillsätt vatten, dill och sill och blanda väl
5. Kyl senapssillen i cirka ett dygn innan servering
11 Nov 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"