Recept på fräsch Påskkaka med citron
4 Apr 2017
Påskägg och sill i all ära, men en riktigt god och kvargfräsch citronkaka slår det mesta! Testa denna goda och saftiga kaka i påsk.
Det här behövs
Form: 1 1⁄2 liters sockerkaksform
Sockerkakan
100 g Valio Eila® laktosfritt smör
3 ägg
2 1⁄2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl Valio Eila® laktosfri kvarg citron
rivet skal av en citron
4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ihop ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner kvargen. Tillsätt det smälta smöret och citronskalet och rör till en jämn smet. I en separat skål, blanda vetemjöl och bakpulver. Sikta ner mjölblandningen i smeten och rör till en jämn smet. Smöra och bröa en form, grädda i nedre delen av ugnen i cirka 55 minuter. Testa med en sticka, den ska vara torr. Låt vila i 5 minuter och vänd sedan upp kakan på ett fat. Låt svalna.
Glasyr
1⁄2 dl Valio Eila® laktosfri kvarg citron
2 1⁄2 dl florsocker
Vispa ihop kvarg och florsocker. Ringla över kakan. Fyll hålet i mitten av kakan med marsipan- och chokladägg. Servera!
Av: Annika Rådlund Källa: Valio
4 Apr 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"