Quorn Strimlor är en ny ovo-vegetarisk produkt
8 Nov 2016
Quorn Strimlor är en ny ovo-vegetarisk produkt för matlagning från grunden som kommer ut under hösten. Den liknar kyckling till smak och konsistens och är ett lättanvänt alternativ i allt från wok till grytor till texmexrätter.
Recept på Quorn Strimlor med rött ris och majsdipp
En trendig och riktigt matig bowl som är enkel att få ihop. Quorn är populärare än någonsin och deras vegetariska Strimlor är proteinrika och fettsnåla, dessutom snabba och enkla att bryna med kryddor. Tillsammans med rött ris, avokado, tomat, sallad och bönor med lite pressad lime över har du en superbra och näringsriktig måltid. Och pricken över i är majsdippen som verkligen är to die for.
Quorn Bowl med rött ris och majsdipp
4 portioner
1 paket Quorn Strimlor (300g)
2 dl rött ris
1 avokado
2 tomater
100g blandad sallad
200g svarta bönor
1 lime
Salt
Peppar
Olja till stekning
Majsdipp:
300g majskorn på burk, avrunna
½ citron
1 dl cashewnötter
2 msk olivolja
1 tsk chiliflakes
Salt
Peppar
1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen, häll av vattnet och håll varmt.
2. Hetta upp olja i panna på medelvärme och stek Strimlorna gyllene cirka 6-8 minuter. Salta och peppra.
3. Gröp ur avokadorna, dela dem och tomaterna grovt. Pressa över saften från limen.
Mixa alla ingredienser till majsdippen slätt med mixerstav.
4. Servera Strimlor, ris, avokado- och tomatsallad, svarta bönor och sallad i en djup tallrik. Toppa med
majsdipp, lite flingsalt och svartpeppar.
Näringsvärde per portion: 629 kcal/68g kolhydrater/24g protein/29g fett
8 Nov 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"