Premiär för Burgarnatten 28 maj
22 Feb 2018
Idén om en burgarnatt har funnits med ett tag, men nu blir den äntligen verklighet.
- Som ena grundaren till Internationella Burgardagen några år tillbaka så har jag länge funderat på något större evenemang kring just burgare på denna dag. När jag förra året gjorde min första Matnatten så kände jag att det var det här var vägen som vore framåt, en Burgarnatt. Så tillsammans med TasteTickets har vi nu satt ihop en sådan dag för alla burgarälskare där ute säger Pierre Orsander, burgarkonsult och initiativtagare.
Matnatten är ett etablerat koncept från 2014 där med ett förköpt klippkort där deltagaren erbjuds provsmakning från ett dussintal restauranger och krogar i sydsvenska städer. Tanken är att förstärka stadens position som ledande restaurangstad.
- Vi har länge funderat på att utöka med ytterligare ett matkoncept, med samma upplägg som Matnatten fast nischat på en speciell maträtt. Och göra det i samband med en högtid om en maträtt som är så omtyckt världen över, känns som ett vinnande koncept” berättar Emelie Wilander, arrangör på Taste Tickets.
www,burgarnatten.se
Foto: Getty Images
22 Feb 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"