Portern fyller 200 år – firas med jubileumsöl
5 Apr 2017
Knappt 20 år efter att Lorentska Porterbruket började brygga porter, såldes verksamheten på en konkursauktion till den då blott 23-årige David Carnegie, son till den framgångsrika skotske affärsmannen George Carnegie. Resten är, som det brukar heta, historia.
För att fira 200-årsdagen har Nya Carnegiebryggeriet tagit fram jubileumsportern ”re:porter” – en extra stark porter som är bryggd med morellkörsbär. Re:porter kan redan nu provsmakas på fat hos Nya Carnegiebryggeriet i Hammarby Sjöstad, Stockholm, och kommer finnas i en begränsad upplaga på Systembolaget till senhösten.
– Nya Carnegiebryggeriet har ett stolt arv att förvalta. Därför känns det extra roligt att ha tagit fram en jubileumsporter. Den tar avstamp i den klassiska portertraditionen, bryggd enligt gamla traditioner, men med vår egen twist där morellkörsbären ger portern en fantastisk karaktär och fruktighet. Re:porter passar perfekt till en bit chokladtårta, men går också utmärkt att njuta som den är, säger Nya Carnegiebryggeriets bryggmästare Anders Wendler.
Ton/karaktär: Mörkchoklad, kaffe & körsbär
Malt: Pilsnermalt, Munichmalt, Carafamalt Special, svartmalt, chokladmalt & crystalmalt
Humle: Brambling Cross
Jäst: Brooklyn House Ale
Tillsats: Morellkörsbär
Alkoholhalt: 9,4%
Säljstart: November 2017 (TSLS)
Av: Annika Rådlund Källa: Carlsberg
5 Apr 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"