Pontus Frithiof öppnar restaurang för barnfamiljer på Tekniska museet
31 Maj 2017
Nu presenterar Pontus Frithiof och Modis Restauranger konceptet för den nya matupplevelsen på Norra Djurgården i Stockholm. Tekniska by Pontus blir namnet på en helt ny restaurang som öppnar i totalrenoverade lokaler på Tekniska museet i höst. Tillsammans med krögaren vill museet bjuda besökare på en upplevelse som andas hållbarhet, framtid, lekfullhet och innovation.
– Vår restaurang ska vara en plats för våra besökare att hämta energi och inspiration för nya upptäckter, utforskande och framtida innovationer. Den är skapad med barn och unga i fokus – en grupp som ofta har ett stort engagemang för miljö och hållbarhet, och samtidigt en stark framtidsoptimism och tro på nya innovativa lösningar, säger Peter Skogh, museidirektör.
Lunchserveringen på Tekniska museet blir framför allt en buffé med sallader, ugnsbakade grönsaker och pajer. Till helgen dukas en tacobuffé upp – med tortillas, bönor, avocadodip, nachochips, röror och såser. Det går också att välja på säsongsvarierande rätter som t.ex. ricotta- och spenatfylld cannelloni, viltskav med pressad potatis eller laxtacos med grillad sparris. Familjefavoriter som pannkakor, pastarätter och köttbullar finns alltid på menyn.
– Tekniska by Pontus är verkligen ett drömprojekt för oss. Vi har hämtat inspiration från hela världen och hittat smarta lösningar för att minska miljöpåverkan. Vi är övertygade om att samarbetet med Tekniska museet och att de unga, smarta, nyfikna och kreativa besökarna kommer att vara en evig källa till inspiration för oss, säger Pontus Frithiof, ägare och grundare Pontus Group.
Tekniska by Pontus beräknas öppna den 7 september 2017 i helt nybyggda lokaler på Tekniska museet i Stockholm. Restaurangen och tillhörande eventytor gör det möjligt att arrangera möten, fester och kvällskurser.
Pontus Group
grundades 2002 av Pontus Frithiof och består idag av verksamheterna Pocket City, Pontus in the Park i Solna (inkl. Pocket Solna), Burger & Lobster, Tidningshuset by Pontus, Deli by Pontus, Bakery by Pontus och Atelier 23, Pontus in the Air, Monstro samt American Express Lounge by Pontus på Stockholm-Arlanda Terminal 5, Catering Från Pontus samt all mat- och dryck på MTR Express.
Av: Annika Rådlund Källa: Pontus Group
31 Maj 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Här har logibokningarna ökat 31 procent under påskloven
"Det är fantastiskt att se"
-
Påskdukning med Årets Pelargon
Henna Wendelbos bästa tips
-
Tre enkla påskdrinkar
Must Flip It, Must Try och The Must Old Fashioned
-
Årets påsknyheter från Lakrids by Bülow
Efter önskemål är även dessa två favoriter tillbaka:
-
Hamburgerkedjan Max lanserar Big Classic
"Med lanseringen av Big Classic hämtar vi inspiration från vår historia och den burgare som vi lanserade i början på 70-talet"
-
Reitan Convenience samarbetar med Svenska Downföreningen
"De initiativ som vi genomför tillsammans är en viktig del av vår ambition för att skapa en inkluderande miljö"
-
Sara Kulturhus vann Träpriset 2024
"Våra diskussioner i juryn har kretsat kring att Sara Kulturhus har satt en ny standard och kommit att bli en symbol för en hel stads gröna omställning"