Nya Moscato d´Asti DOCG från Gianni Doglia
3 Maj 2018
Smak och matchning
Gianni Doglias Moscato d´Asti DOCG 2016 är ett charmigt vin med rund och läcker sötma från muskatdruvan. Här finns pärlande bubblor, honungssötma och citrusfrisk syra. Den låga alkoholhalten (5%) skapar känsla av mousserande druvmust på flaska.
Gianni Doglia Moscato d´Asti DOCG 2016 matchar frukt- och bärdesserter av alla dess slag. Färska hallon, pajer, tom kiwi (klarar syran i kiwin tack vare sin runda mjuka sötma), vanilj- och jordgubbsglass samt att det är utmärkt bara som det är. Och, som sagt, ingen dryck matchar jordgubbar bättre än Moscato d´Asti! Vinet ska serveras väl kyld, 6-8°.
Ursprung & tillverkning
Druvorna till Gianni Doglia Moscato d´Asti DOCG 2016 kommer från familjen Doglias egna vingårdar i området Asti i Piemonte. Vingårdarna ligger 300 möh och jordmånen är kalkrik lera. Vinet görs med största noggrannhet av handplockade vita muskatdruvor. Ett viktigt moment i produktionen är att jäsningen sker i trycktankar, svalt och mycket långsamt och kontrollerat.
Produktinfo
Druvsorter: 100% vit muskatdruva
Ursprung: Moscato d´Asti DOCG, Piemonte, Italien
Producent: Gianni Doglia
Sortiment: Ordinarie sortiment
Alkohol: 5%
Lanserades: 1 mars 2018, 214 butiker
Om producenten
Gianni Doglia grundades i Asti 1940 av Eugenio Rivella, " Genio". Genio älskade vin och var en vinmakare av högsta rang. Genios dotter Marisa och hennes man, Bruno Doglia, tog sedermera över företaget och idag är det deras son som driver vidare familjeföretaget. Att utgå från vin och matkulturen i Piemonte och alltid skapa vin av högsta kvalitet är Gianni Doglias motto.
Källa: Carovin
3 Maj 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"