Ny ekologisk Champagne
27 Feb 2018
Familjen har anor ända tillbaka 1846. Men det var 1875 som Pol Cochet först anlade och började tillverka sin första champagne. Under 1990 talet höll dock historien på att ta slut då Erics far började sälja av familjens vingårdar. I försäljningnarna såldes bl.a. familjens vingårdar i ambonnay till Krüg. Så sent som 2008 bestämde sig Eric att ändra på detta och började att åter köpa tillbaka vinodlingar. Nu har de totalt 6.5 ha runtom i Champagne. Att det har gått fort sen 2008 är det ingen tvekan om och den 1 Mars lanseras nu Pol Cochet Symbiose på systembolaget. Som namnet indikerar vill man leva i symbios med naturen och vinet är helt ekologiskt.
- Vi på Independent wine company är otroligt glada för att lansera en ekologisk champagne från en liten och relativt okänd producent. Vi kommer verkligen jobba hårt för att etablera Pol Cochet i Sverige. Eftersom vinet är ekologiskt är produktionen begränsad och vi har som må att främst etablera Pol Cochet på marknaden och hitta en hälsosam tillväxttakt.
Doft och smak:
Champagnen är elegant med doft av citrus, gula äpplen, och päron. Smaken är frisk med lätta toner av vanilj och citrus och med ett långt härligt avslut.
Av: Annika Rådlund Källa: LIvely Wines
27 Feb 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"