Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Mästerkockar gör finalburgare

 
Christer-Lingströms-HogrevsburgareRestaurang Järnet Bar & Matsal i Stockholm stänger och anrika Den Gyllene Freden öppnar en ny kulinarisk satsning i lokalerna första kvartalet 2013. Som hedersam final har man bjudit in stjärnkockarna Gert Klötzke, Christer Lingström, Fredrik Eriksson, Markus Aujalay, Anders Dahlbom och Stefan Karlsson för att skapa varsin signaturhamburgare.

Christer Lingström, först i Sverige med två stjärnor i Guide Michelin, har skapat en högrevsburgare med curry och hasselnötsdressing. “Klassisk, klassisk, med lite curry och nötter”, säger Christer Lingström om sin hamburgare.

Gert Klötzke, Sveriges första Professor i gastronomi och tidigare vinnare av Årets Kock har enligt honom själv skapat ”en hamburgare för finrummet” med rådjur och anklever. Det är också den dyraste rätten på menyn.
 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer