Likör med smak av cognac – By Braastad
12 Dec 2017
Sedan introduktionen på 70-talet har gräddlikören haft en speciell plats i våra hjärtan. Den har serverats till desserten, tillsammans med kaffet och som smakhöjare i cocktailen. Ofta med smak av kaffe, karamell, frukt eller kola.
Den nya likören är ljusbrun till färgen. Smaken är fyllig med inslag av smörkola, grädde, apelsinchoklad och cognac. Konsistensen är krämig och doften en blandning av söt apelsinchoklad och fyllig grädde. Att tillsätta cognac i en gräddlikör är ett nytt grepp. Cognac och gräddlikör är två produkter som är mycket uppskattade var för sig, tillsammans skapar cognacens runda smak och gräddlikörens sötma en kombination utöver det vanliga.
”Vi har sett en stor efterfrågan på just dessa smaker och tror starkt på vår nya produkt som vi hoppas kommer att bli ett uppskattat komplement i likörhyllan”, säger Martina Talmet, Brand Manager, Arcus Sweden.
Det välrenommerade cognacshuset Tiffon, med över 140 år av cognacsproduktion bakom sig, har med By Braastad låtit cognacens smaker gifta sig med krämigheten i den irländska gräddlikören. Kombinationen innebär att även de mest inbitna cognacsfantasterna kan bjudas på (och uppskatta) en likör. Den är även utmärkt som smakhöjare i cocktails eller desserter. Självklart kan den även serveras precis som den är – direkt ur kylskåpet – som en avec till kaffet eller i en värmande kaffedrink.
Nyheten har fast listning och finns att köpa i över 360 olika Systembolagetbutiker.
Alkoholhalt: 17 %
Pris: 199 kr
Volym: 700 ml
Leverantör: Arcus Sweden AB
12 Dec 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"