Kocken Edin Dzemat lanserar en smart skärbräda i samarbete med Sagaform
18 Jan 2017
På ena sidan finns en ränna längs kanterna som håller skärytan torr och fin när du arbetar. Brädan har också måttangivelser med 2 cm avstånd – perfekt för uppskärning. Andra sidan är slät och passar bra till att skära och hacka på eller för att servera en härlig ost- och charkbricka på.
- Tar du hand om din skärbräda ordentligt kommer den troget assistera dig i förberedelserna till många härligamatupplevelser. Med den här i köket går det verkligen att briljera, säger Edin Dzemat.
Edin har hämtat inspiration till skärbrädan från sitt arbete i köket. Han vet vad som krävs för att lyckas medmatlagning.- Envishet, lyhördhet, hårt jobb och mycket glädje. Det är vad som krävs för att bli riktigt, riktigt bra på att laga mat.Om du inte känner en glädje i det du gör så blir ingenting bra. Det är det viktigaste av allt, säger Edin.
Edin DzematEdin Dzemat kom till Sverige som elvaåring från Bosnien-Hercegovina. Att han blev kock var egentligen bara en lyckosam tillfällighet. Men med ett driv och en matpassion utöver det vanliga har han tagit sig till toppen av den svenska kockeliten. Edin har bland annat fått utmärkelser som Rising Star av White Guide samt Årets Werner. Därutöver kan han titulerasig kapten för svenska kocklandslaget och har gett ut egna kokböcker samt drivit prisbelönade restauranger. Det bosniska köket är en stor del av Edin Dzemat, men likaså det svenska. Det är mixen mellan de två matkulturerna som har gjort att han älskar jakten på nya och oväntade smakkombinationer.
www.sagaform.se
Av: Annika Rådlund
18 Jan 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"