Kockarna som är vidare i Årets Kock 2018
29 Maj 2018
Årets Kock är SM i professionell matlagning och Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling. Samtliga inskickade tävlingsbidrag till Årets Kock 2018 har bedömts helt anonymt av en jury. Från kvalificeringstävlingen går 8 kockar vidare till final i Stockholm den 28-29 september 2018.
Klara för kvalificeringstävlingen i Årets Kock 2018:
Albin Edberg, Restaurang UNN, Stockholm
Anders Johnsson, Rejmes restaurang, Örebro
Andreas Johansson, Bar Nombre och Le Nom, Stockholm
Björn Glans, Grand Hôtel, Lund
Danny Falkeman, Restaurang Etoile, Stockholm
David Bygdeståhl, Svartengrens, Stockholm
David Lundqvist, Grand Hôtel Saltsjöbaden, Saltsjöbaden
Jesper Bogren, Kungsportshuset matbar/The concept, Göteborg
Jim Florin, Toftaholm Herrgård, Toftaholm
Joachim Johansson, Hotell Liseberg Heden, Göteborg
Johan Ståhl, Hotel At Six, Stockholm
Jonas Lagerström, Restaurang Etoile, Stockholm
Jonas Alvin, Stångs magasin, Linköping
Jonas Karlsson, Lilla Bjers Gårdskrog, Visby
Jonathan Kasche, Ulriksdals Värdshus, Solna
Knutur Kristjansson, Köket Falkenberg, Falkenberg
Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm
Ludwig Tjörnemo, Operakällaren, Stockholm
Luqaz Ottosson, Restaurang ROT, Norrlanda
Magnus Persson, Stureplansgruppen, Stockholm
Magnus Santesson, Stadshuskällaren, Stockholm
Marcus Jansson, Knut Bar, Stockholm
Marie Skogström, Mat & Vin Slottsparken, Malmö
Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg
Mats-Peter Kristiansen, Spira Food, Göteborg
Morgan Fredriksson, Sigtunastiftelsen, Sigtuna
Niklas Pallgren, Greens Gastronomi och Kämpasten, Sigtuna
Peter J Skogström, Mat och Vin Slottsparken, Malmö
Petter Johansson, Restaurant Frantzén, Stockholm,
Sanny Lind, Krubb, Stockholm
Sebastian Lopez, Nosh and Chow, Stockholm
Sonny Tapper, Ichi, Stockholm
Den tidigare vinnaren är Peter J Skogström, Årets Kock 2006, som i årets tävling också tävlar mot sin fru Marie Skogström. De som tidigare tagit sig ända till final är David Lundqvist, Jesper Bogren, Jonas Karlsson, Jonathan Kasche, Luqaz Ottosson och Magnus Persson. Från trestjärniga Restaurang Frantzén har vi Petter Johansson, Magnus Persson är son till Roland Persson som vann Årets Kock 1990. Ludwig Tjörnemo var tidigare med i Juniorkocklandslaget, Albin Edberg var commis till Tommy Myllymäki, Årets Kock 2007, i Bocuse d’Or 2014/2015 och från nyöppnade Restaurang Etoile kommer Danny Falkeman och Jonas Lagerström.
Av: Annika Rådlund Källa: Årets Kock
29 Maj 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"