Kändistrio har öppnat en ny restaurang
15 Jan 2016
Mother ligger på Mäster Samuelsgatan i det nybyggda Mästerhuset.
- Vi vill finna en ny väg där man kan blanda en skön, rolig kväll på krogen med att man faktiskt äter vettig mat. Vi vänder oss särskilt till en publik som ofta går ut och äter. De som tycker om när middagsbordet också blir en naturlig mötesplats. Förmodligen är det extra intressant för dem att maten är smart sammansatt”, säger Melker Andersson.
På Mother kan gästerna välja maträtt efter hur mättande den är, hur balanserad den är och efter vilken booster som den tillagats med. Med booster avses en ingrediens som lyfter de andra ingredienserna och förstärker deras stimulerande och välgörande egenskaper. Exempel på boosters är chili, vitlök, ingefära och kakao.
- Vi talar fortfarande om njutning och en gastronomisk kvalitet, men vi tror att den idag omfattar mer än smak och presentation. Att tillfredsställelsen till och med kan bli större om maten är mer balanserad. Kvällen blir ju inte trevligare av att man går hem med en känsla av att ha ätit för mycket av sådant kroppen inte behöver. Medvetenheten om sin kropp och vad den behöver måste inte stå i konflikt med att gå ut, äta och dricka gott och träffa vännerna, säger Danyel Couet.
Mother är tänkt att bli en stor mötesplats - en restaurang som serverar frukost, lunch och middag för 500 gäster med öppettider måndag-lördag från 07.30 - 01.00/02.00.
Baren kommer utöver ett sortiment av naturviner och andra ekologiska viner, att ha omfattande färska juicedrinkar, samt cocktails. Köksmästare på Mother är välrenommerade Martin Vall som har tidigare erfarenhet från bl a Moderna Museets restaurang, Hornstulls restauranger och Rosendals Trädgård.
- Det här är en utmaning jag verkligen ser fram emot. Att få ta matlagning med gastronomiska ambitioner ett steg längre, där miljö och människa ges utrymme, kommer inte en dag för sent, säger Martin Vall.
Grundartrion av Mother är Melker Andersson, Danyel Couet och Jonas Svensson.
Restaurangkoncernen F12 ägs och drivs av Melker Andersson och Danyel Couet. Verksamheten grundades 1994 i och med öppnandet av restaurang Fredsgatan 12. Idag driver Grupp F12 restaurangerna: Público, Kött & Fisk baren, Miss Voon, Smak, Köttbaren Malmö och Vigårda.
www.gruppf12.com
Av: Annika Rådlund Källa: F12
15 Jan 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"