Julbordsbokningarna har ökat med 48 procent
20 Nov 2016
Statistik från Bookatable visar att julbordsbordsbokningarna har ökat med 48 procent jämfört med samma period i fjol. Förra året var restaurang Stadshuskällaren i Stockholm den mest bokade krogen att äta julbord på med 2 178 julbordsbokningar.
. Bookatables data visar att svenskarna allra helst äter julbord på lördagar (28 %) följt av söndagar (16 %) och fredagar (14 %). Den som är sent ute med sin bokning har därmed störst chans att hitta ett ledigt bord på en vardag.
En förklaring till julbordets stigande popularitet tros vara att den har anpassat sig till den nya tidens krav på versabilitet. I dag finns det något för alla smaker, oavsett om gästerna föredrar det mer klassiska alternativet eller har tröttnat på julskinka och suktar efter alternativa varianter.
– De senaste åren har vi sett en trend i att allt fler väljer vegetariskt på det annars så köttdignande julbordet. Som tur är finns i dag en uppsjö av varianter på julbord, allt ifrån traditionella julbord med julskinka och Janssons frestelse till icke traditionella julbord där exempelvis grönsaker och fisk får ta mer plats, säger Jonas Carlén, Commercial director på Bookatable Sverige.
Här är några av restaurangerna i Stockholm som har platser kvar:
- Klassiska julbord
o Stadshuskällaren
o Stallmästargården
o Gute Grill & Bar
o Villa Källhagen
o Villa Godthem
o Hotell Skeppsholmen
o Operakällaren
o Långbro Värdshus
o Ulriksdals Värdshus -
Vegetariska/ ekologiska julbord
o Mother
o Andalucia
o Hornudden
o Lilla Bjers Gårdskrog
- Fisk och Skaldjur
o Oyster Bar
o Pensionat Strandkullen
o Restaurang Rökeriet o Kvarken Fisk-
Med influenser från världens kök
o Buco Nero (Italienskt)
o Trattorian (Italienskt)
o El Cielo (Sydamerikanskt)
o Brasseri Makalös (Franskt)
o Shahrzad (Persiskt)
o Andalucia (Spanskt)
o Duvel Cafe (Internationellt)
o Grekiska Kolgrillsbaren (Grekiskt)
Bookatable
Bookatable är, med sina 12 000 restauranger Europas största onlinesajt för restaurangbokningar och deras huvudkontor ligger i London och de har lokala kontor i Hamburg och Stockholm. Bookatable har restauranger i över 19 länder och tar bokningar från fler än 31 länder.
- Klassiska julbord
o Stadshuskällaren
o Stallmästargården
o Gute Grill & Bar
o Villa Källhagen
o Villa Godthem
o Hotell Skeppsholmen
o Operakällaren
o Långbro Värdshus
o Ulriksdals Värdshus -
Vegetariska/ ekologiska julbord
o Mother
o Andalucia
o Hornudden
o Lilla Bjers Gårdskrog
- Fisk och Skaldjur
o Oyster Bar
o Pensionat Strandkullen
o Restaurang Rökeriet o Kvarken Fisk-
Med influenser från världens kök
o Buco Nero (Italienskt)
o Trattorian (Italienskt)
o El Cielo (Sydamerikanskt)
o Brasseri Makalös (Franskt)
o Shahrzad (Persiskt)
o Andalucia (Spanskt)
o Duvel Cafe (Internationellt)
o Grekiska Kolgrillsbaren (Grekiskt)
Bookatable
Bookatable är, med sina 12 000 restauranger Europas största onlinesajt för restaurangbokningar och deras huvudkontor ligger i London och de har lokala kontor i Hamburg och Stockholm. Bookatable har restauranger i över 19 länder och tar bokningar från fler än 31 länder.
www.bookatable.se
Av: Annika Rådlund Källla: Bookatable
20 Nov 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Här har logibokningarna ökat 31 procent under påskloven
"Det är fantastiskt att se"
-
Påskdukning med Årets Pelargon
Henna Wendelbos bästa tips
-
Tre enkla påskdrinkar
Must Flip It, Must Try och The Must Old Fashioned
-
Årets påsknyheter från Lakrids by Bülow
Efter önskemål är även dessa två favoriter tillbaka:
-
Hamburgerkedjan Max lanserar Big Classic
"Med lanseringen av Big Classic hämtar vi inspiration från vår historia och den burgare som vi lanserade i början på 70-talet"
-
Reitan Convenience samarbetar med Svenska Downföreningen
"De initiativ som vi genomför tillsammans är en viktig del av vår ambition för att skapa en inkluderande miljö"
-
Sara Kulturhus vann Träpriset 2024
"Våra diskussioner i juryn har kretsat kring att Sara Kulturhus har satt en ny standard och kommit att bli en symbol för en hel stads gröna omställning"