Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Johan Jureskog gör gourmetburgare för McDonald’s

 
  • Johan Jureskog och Olli Kilpi

    Johan Jureskog och Olli Kilpi

  • Johan Jureskog  gör gourmetburgare för  McDonald’s

    Johan Jureskog gör gourmetburgare för McDonald’s

Föregående
Nästa
 
Satsningen på gourmetburgare på McDonald’s fortsätter och nu tillsammans med kocken Johan Jureskog. McDonald’s Food Team och Jureskog har smakat och testat sig fram till tre nya burgare med tydliga smakprofiler.

Totalt har 10 nya ingredienser använts för burgarna som finns på menyn under tre perioder från den 12 april. McDonald’s upprepar också succén med bordsbokning på ännu fler restauranger än förra gången. 

Bakom Jureskogs tre nya burgare på McDonald’s ligger ett gediget arbete och research.

– Det har varit en rolig utmaning att skapa gourmetburgare för Sveriges största restaurangkedja. Jag har gått från att jobba med två restauranger till över 200 restauranger. Både jag och McDonald’s har en genuin kärlek till hamburgare – allt från att noggrant välja råvaror till hur den byggs och hur den smakar. Tillsammans har vi testat oss fram till tre fantastiska burgare med olika smaker, säger Johan Jureskog.

Inspirationen till de nya gourmetburgarna har Jureskog hämtat från USA, där han gjort en roadtrip för att hitta världens bästa burgare. Några av de nya ingredienserna och smakerna i de tre burgarna på McDonald’s är majonnäs med tryffelsmak och osten Svarta Sara. Andra ingredienser är ett briocheliknande bröd och en rökig men söt BBQ-sås. Ytterligare en ny ingrediens är Jureskogs egen ketchup, med en skvätt Tabasco Sauce och en nypa pepparrot.

– Jureskog delar vår passion för hamburgare och är väldigt bra på att sprida både kunskap och matglädje. Vi är båda experter på hamburgare, men inom olika segment. Alla ska kunna njuta av bra burgare och tillsammans med Jureskog gör vi tre helt nya gourmetburgare tillgängliga för alla, säger Staffan Ekstam, ansvarig för menystrategi på McDonald’s Sverige och medlem av McDonald’s Food Team.

Krögaren Johan Jureskog driver idag två av Stockholms restauranger; Rolfs Kök och AG i Stockholm. Jureskog har med Svenska Kocklandslaget vunnit både VM och OS i matlagning. Han har dessutom kammat hem flertalet priser på egen hand som t.ex. Gastronomiska Akademiens guldmedalj.

McDonald’s fortsätter med den populära bordsbokningen på ungefär 60 restauranger i landet. Under premiärveckan för varje ny Jureskogsburgare finns det möjlighet för de som är intresserade att boka bord via Bookatable och provsmaka gourmetburgaren.

Jureskogs hamburgare på McDonald’s meny:
12 april - 2 maj Jureskog New York - generös burgare med grillad lök, smakrik cheddar och len majonnäs med tryffelsmak.
3 maj - 23 maj Jureskog Texas – burgaren med BBQ-smak som är en fröjd för både smaklökarna och ögat där särskilt den picklade rödlöken sticker ut.
24 maj -13 juni Jureskog Signature – en burgare full av smak i all sin enkelhet, där osten Svarta Sara är det som gör burgaren unik. 

Taggar

Nyheter

 
 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer