Johan Jureskog gör gourmetburgare för McDonald’s
26 Apr 2016
Totalt har 10 nya ingredienser använts för burgarna som finns på menyn under tre perioder från den 12 april. McDonald’s upprepar också succén med bordsbokning på ännu fler restauranger än förra gången.
Bakom Jureskogs tre nya burgare på McDonald’s ligger ett gediget arbete och research.
– Det har varit en rolig utmaning att skapa gourmetburgare för Sveriges största restaurangkedja. Jag har gått från att jobba med två restauranger till över 200 restauranger. Både jag och McDonald’s har en genuin kärlek till hamburgare – allt från att noggrant välja råvaror till hur den byggs och hur den smakar. Tillsammans har vi testat oss fram till tre fantastiska burgare med olika smaker, säger Johan Jureskog.
Inspirationen till de nya gourmetburgarna har Jureskog hämtat från USA, där han gjort en roadtrip för att hitta världens bästa burgare. Några av de nya ingredienserna och smakerna i de tre burgarna på McDonald’s är majonnäs med tryffelsmak och osten Svarta Sara. Andra ingredienser är ett briocheliknande bröd och en rökig men söt BBQ-sås. Ytterligare en ny ingrediens är Jureskogs egen ketchup, med en skvätt Tabasco Sauce och en nypa pepparrot.
– Jureskog delar vår passion för hamburgare och är väldigt bra på att sprida både kunskap och matglädje. Vi är båda experter på hamburgare, men inom olika segment. Alla ska kunna njuta av bra burgare och tillsammans med Jureskog gör vi tre helt nya gourmetburgare tillgängliga för alla, säger Staffan Ekstam, ansvarig för menystrategi på McDonald’s Sverige och medlem av McDonald’s Food Team.
Krögaren Johan Jureskog driver idag två av Stockholms restauranger; Rolfs Kök och AG i Stockholm. Jureskog har med Svenska Kocklandslaget vunnit både VM och OS i matlagning. Han har dessutom kammat hem flertalet priser på egen hand som t.ex. Gastronomiska Akademiens guldmedalj.
McDonald’s fortsätter med den populära bordsbokningen på ungefär 60 restauranger i landet. Under premiärveckan för varje ny Jureskogsburgare finns det möjlighet för de som är intresserade att boka bord via Bookatable och provsmaka gourmetburgaren.
Jureskogs hamburgare på McDonald’s meny:
12 april - 2 maj Jureskog New York - generös burgare med grillad lök, smakrik cheddar och len majonnäs med tryffelsmak.
3 maj - 23 maj Jureskog Texas – burgaren med BBQ-smak som är en fröjd för både smaklökarna och ögat där särskilt den picklade rödlöken sticker ut.
24 maj -13 juni Jureskog Signature – en burgare full av smak i all sin enkelhet, där osten Svarta Sara är det som gör burgaren unik.
26 Apr 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"