Internationella Gin och Tonic dagen
8 Apr 2016
Hur blev det Gin och Tonic? Det sägs att de brittiska soldaterna i det ostindiska kompaniet fann dåtidens tonic (vatten och kinin) motbjudande. De drack kinin och vatten varje dag för att förebygga malaria. Men vid en blandning med gin blev drycken godare. År 1870 lanserade schweppes ” Indian Kinin Tonic ” en produkt avsedd för den växande marknad britter som varje dag, var tvungen att ta en förebyggande dos av kinin, på detta spår är det. Gin och Tonic eller GT, är nu på lördag den 9 april.
Gin och Tonic -dagen firas den 9 april.
En GT serveras ofta på is och med en citronskiva.
Här ett par recept från Rebjer & Magnusson;
Gunroom GT:
Gunroom London dry ginFentimans herbal tonicIsLimeG’Vine GT:
G’Vine FloraisonFentimans Tonicis Gröna vindruvor
www.renbjermagnusson.se
Gin och Tonic kan serveras på klassiskt vis eller med en twist.
Och här ett från William Grant & Sons:
Gin & Tonic6 cl Hendrick’s Gin12 cl Tonic WaterTvå skivor gurka
Häll Hendrick’s Gin i ett highballglas med krossad is. Häll över Tonic Water och rör lätt. Lägg i gurkskivorna.
www.williamgrant.com
8 Apr 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"