Hon bakar Sveriges godaste pizzor
4 Sep 2015
Det blev Simone Roosqvist från Vezzo Bar & Ristorante i Umeå som vann finalen i Pizza-SM 2015. Hon lyckades skapa två härliga pizzor där hon använde råvarorna på bästa sätt.
På andra plats kom Zana Aziz Mohammed från Pizzeria Massimo i Norrköping. På delad tredje plats kom Zeki Hanouch från Hagebygrillen i Norrköping och ChristosPetridis från Pizzeria Italia i Kalmar.
Så här löd juryns motivering som lästes upp av förre coachen för kocklandslaget Krister Dahl:
– Vinnaren skapade två härliga pizzor som gick utanför ”boxen” och där vinnaren använde råvarorna på bästa sätt. Vi gillade också de båda pizzornas botten som var både krispiga och mjuka.
Simone Roosqvists vinnarpizza kallar hon för ”Bianca” och är gjord på en botten av surdeg, två sorters ost, svartkål och spenat. Toppad med parmaskinka, vitlökschips och balsamico.
– Jättekul att vinna och skönt då jag kämpat för att att få fram två bra tävlingspizzor. Jag har nog lagt ner några hundra timmar på träning. Fantastiskt att det gav resultat.
Nu ska jag hem till Umeå och köra vinnarpizzorna på menyn. Hoppas att umeåborna gillar dem.
Simone var i final förra året så i år hade hon bestämt sig för att vinna. Så det var en lycklig vinnare som fick ta emot vinnardiplom, prispengar och mycket mer.
Pizza-SM är en årlig återkommande tävling för professionella pizzabagare.
Tävlingen arrangeras av Fast Food Magazine, Arla, Paradisio, Kungsörnen Kärnvetemjöl, Axfood Snabbgross, Sveba-Dahlen, Tingstad, Santa Maria och Campino.
www.pizza-sm.se
.
4 Sep 2015
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"