Hembakta Hus med HEMligheter
Susanne Bengtsson 14 Dec 2016
Låt dig då inspireras av dessa smakfulla byggnadsverk.
161 bidrag visas på årets pepparkakshustävling på ArkDes.
Årets tema är ”HEMligheter” och alla bagare har uppmanats att ta fram sin skaparlust och med hjälp av pepparkaksdeg designa sina innersta hemligheter och hemliga boendeformer.
Pepparkaksbagarna hittar kreativa lösningar på konstruktion, hållbarhet, funktionalitet och utsmyckning, precis som den som formger och bygger i verkligheten. Alla ingredienser ska vara ätbara.
De tävlande delas in i tre kategorier: Arkitekter, formgivare och bagare, Upp till 12 år och Alla andra som bakar. I år kom det in totalt 161 bidrag.
Utifrån kriterierna färg och form, ätbar kvalitet, konstruktion och hur verket svarar mot temat koras en vinnare i varje kategori. Pris går även till publikens favorit.
Alla bidrag är ställs ut på ArkDes på Skeppsholmen i Stockholm 1 december – 8 januari. Prisutdelningen äger rum den 18 december.
I bildspelet ovan visas några smakfulla exempel på årets bidrag.
Susanne Bengtsson 14 Dec 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"