Göteborgare vinnare i nordisk hotellkocktävling
6 Jun 2016
Med start 2015 arrangerar Nordic Choice Hotels en årlig tävling bland hotellkoncernens kockar i Norden. Syftet är att inspirera till nya rätter baserade på de bästa råvarorna hanterade av varsamma kockhänder.
- Årets vinnare visar upp ett fantastiskt handlag, och en otrolig kreativitet som inte bara bjuder gästerna på en underbar matupplevelse utan som också inspirerar andra kockar. Karl har ett helhetstänk kring mat, hälsa och hållbarhet som vi ser hos de allra bästa kockarna. Det ska bli väldigt kul att få se världens främsta inom mat, hälsa och hållbarhet smaka på hans mat på EAT Stockholm Food Forum i juni, säger tävlingschefen och Nordic Choice Hotels Head of Food & Beverage Magnus Leidstedt.
Karls Bundgaard vann med rätten ”Sotad torskrygg, variation på svartrot, rostad blomkål&fänkål, dillemulsion och fiskconsommé”.
Västkusten dominerade åretstävling där Mattias Nordevik på Stenungsbaden Yacht Club tog hem en hedrande andraplats och Nick Robbins på Clarion Hotel Post tredjeplatsen. Vinnarrätten kommer nu serveras till deltagarna på Stockholm EAT Stockholm Food Forum den 14 juni. Konferensen samlar världens främsta inom mat, hälsa och hållbarhet från vetenskapen, näringslivet och politiken. Förutom äran för Karl Bundgaard att laga maten och servera den till deltagarna så vinner han också en inspirationsresa.
Nordic Choice Hotels är en av Nordens största hotellkoncerner med 184 hotell och 13 000 anställda i Skandinavien och Baltikum. Företaget marknadsför kedjorna Comfort, Quality Hotel och Clarion Hotel, samt 15 fristående hotell.
6 Jun 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"