Göteborgare vinnare i nordisk hotellkocktävling
6 Jun 2016
Med start 2015 arrangerar Nordic Choice Hotels en årlig tävling bland hotellkoncernens kockar i Norden. Syftet är att inspirera till nya rätter baserade på de bästa råvarorna hanterade av varsamma kockhänder.
- Årets vinnare visar upp ett fantastiskt handlag, och en otrolig kreativitet som inte bara bjuder gästerna på en underbar matupplevelse utan som också inspirerar andra kockar. Karl har ett helhetstänk kring mat, hälsa och hållbarhet som vi ser hos de allra bästa kockarna. Det ska bli väldigt kul att få se världens främsta inom mat, hälsa och hållbarhet smaka på hans mat på EAT Stockholm Food Forum i juni, säger tävlingschefen och Nordic Choice Hotels Head of Food & Beverage Magnus Leidstedt.
Karls Bundgaard vann med rätten ”Sotad torskrygg, variation på svartrot, rostad blomkål&fänkål, dillemulsion och fiskconsommé”.
Västkusten dominerade åretstävling där Mattias Nordevik på Stenungsbaden Yacht Club tog hem en hedrande andraplats och Nick Robbins på Clarion Hotel Post tredjeplatsen. Vinnarrätten kommer nu serveras till deltagarna på Stockholm EAT Stockholm Food Forum den 14 juni. Konferensen samlar världens främsta inom mat, hälsa och hållbarhet från vetenskapen, näringslivet och politiken. Förutom äran för Karl Bundgaard att laga maten och servera den till deltagarna så vinner han också en inspirationsresa.
Nordic Choice Hotels är en av Nordens största hotellkoncerner med 184 hotell och 13 000 anställda i Skandinavien och Baltikum. Företaget marknadsför kedjorna Comfort, Quality Hotel och Clarion Hotel, samt 15 fristående hotell.
6 Jun 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Här har logibokningarna ökat 31 procent under påskloven
"Det är fantastiskt att se"
-
Påskdukning med Årets Pelargon
Henna Wendelbos bästa tips
-
Tre enkla påskdrinkar
Must Flip It, Must Try och The Must Old Fashioned
-
Årets påsknyheter från Lakrids by Bülow
Efter önskemål är även dessa två favoriter tillbaka:
-
Hamburgerkedjan Max lanserar Big Classic
"Med lanseringen av Big Classic hämtar vi inspiration från vår historia och den burgare som vi lanserade i början på 70-talet"
-
Reitan Convenience samarbetar med Svenska Downföreningen
"De initiativ som vi genomför tillsammans är en viktig del av vår ambition för att skapa en inkluderande miljö"
-
Sara Kulturhus vann Träpriset 2024
"Våra diskussioner i juryn har kretsat kring att Sara Kulturhus har satt en ny standard och kommit att bli en symbol för en hel stads gröna omställning"