Galipette cider lanseras i Sverige
24 Feb 2017
Galipette cider tillverkas av handplockade äpplen, som odlas lokalt i Bretagne och Normandie i nordvästra Frankrike. I detta område har man tillverkat cider sedan urminnes tider och Galipette står för samma hantverk och kvalitet. Galipette är inte bara fri från tillsatt socker, utan är även naturligt glutenfri. Den här cidern är ett friskare alternativ till öl och med sin alkoholstyrka på upp till 4,5 % är den ett utmärkt alternativ för den som söker en lägre alkoholhalt än vin. Den serveras antingen direkt ur flaskan eller över is.
Galipette Brut
Guldfärgad och klar cider som är lätt mousserande. Galipette Brut har en framträdande smak av äpple och en torr och livligt fruktig karaktär.
Volym: 33 cl Alkoholhalt: 4,5 %
Galipette Biologique
Ekologisk och bärnstensfärgad cider med en lätt mousserande karaktär. Till skillnad från Galipette Brut har Galipette Biologique en sötare karaktär, vilken uppnås på naturlig väg genom att ta vara på sötman från äpplena. Resultatet är en läskande och smakrik cider med mjukt fruktiga smaker med blommiga inslag.
Volym: 33 cl Alkoholhalt: 4,0 %
PrimeWine Group, som importerar Galipette till Sverige, består av de fyra bolagen Primewine Sweden AB, BGS, Multibev och Mondowine. Sedan starten 2002 har gruppen jobbat med att sätta samman en portfölj av drycker inom vin, öl och sprit till såväl Systembolaget som till landets restauranger.
www.galipettecidre.com
Av: Annika Rådlund
24 Feb 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"