För första gången kommer O’Learys att driva egna restauranger
5 Okt 2017
O’Learys har expanderat i rask takt de senaste åren och i höst öppnar O’Learys sin första restaurang på Island och under våren 2018 öppnar den första av flera restauranger i Baltikum. Som en del av expansionsarbetet görs nu en stor satsning på egen drift av restauranger – så kallade ”Centers of Excellence” blir hubbar som kommer utöka möjligheten för utbildning av nya medarbetare och franchisetagare, accelerera produktutveckling samt som också kan ge företaget nya möjligheter att förstå nya marknader och dess utmaningar.
– Att driva egna restauranger har varit på agendan en period och jag har länge sett detta som en nyckel till framtida utveckling. Vi ser också detta som något som i förlängningen skapar en närmre relation mellan franchisegivare och -tagare, med stärkt support och större utvecklingsmöjligheter, säger Christian Bellander, VD på O’Learys.
Under de kommande tre åren planerar kedjan att öppna 15-20 restauranger i egen drift. Den första restaurangen blir O’Learys på Järntorget i Göteborg, där man redan nu köpt in sig i en befintlig restaurang som kommer att drivas tillsammans med den befintliga franchisetagaren. Ett större O’Learys Event Center är också klart att drivas i egen drift på Unibail Rodamcos kommande storsatsning Mall of Netherlands i Holland.
– Satsningen är en viktig del av vår internationella expansionsstrategi, men också en viktig del i att stärka O’Learys som franchisegivare både här hemma och internationellt, fortsätter Christian Bellander. Med egna restauranger kan vi lättare lära känna nya marknader, samtidigt som det blir en naturlig plats att fortsätta utveckla produkten och erbjudandet – något som står högt på agendan.
Av: Annika Rådlund Källa: O´Learys
Foto: O´Learys och Dan Kullberg
5 Okt 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"