Fira Gin & Tonic -dagen 9 april
6 Apr 2017
Gin & Tonic skapades egentligen av misstag. I 1700-talets Indien användes tonicvatten i förebyggande syfte för att undvika malaria. På chans adderade Brittiska Ostindiska kompaniet Gin till drycken, med förhoppning att lindra tonicvattnets bittra smak. Idag, 300 år senare, är drinken en av världens mest populära och firas den 9 april med en egen dag i kalendern.
Det vanligaste är kanske att servera gin-drinkar tillsammans med citron, men för den som vill åt en annorlunda Gin & Tonic-upplevelse på söndag rekommenderas att satsa på Hendrick’s Gin med gurka. Hendrick’s skiljer sig från andra sorters gin genom sin karaktäristiska smak av just gurka och rosenblad och dess mjuka toner höjs ytterligare av några generösa gurkskivor i glaset. Glöm inte att satsa på en riktigt bra tonic också.
Recept: Hendrick’s Gin & Tonic
6 cl Hendrick’s Gin
12 cl tonic water
Gurkskivor
Is
Gör så här:
Fyll ett glas med is.
Häll i Hendrick's Gin och Tonic samt dekorera med gurkskivor.
- Två till recept på Gin & Tonic hittar du här:
Av: Annika Rådlund Källa: William Grant & Sons
6 Apr 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"