Finalisterna klara till Arla Guldko 2018
28 Jan 2018
- Tävlingsdeltagarna i Arla Guldko har under alla år hållit en fantastisk kvalitet, så de som tar sig till final hör verkligen till Sverige bästa i sin kategori. De är experter på att skapa matglädje. Vi ser också att många gärna tävlar igen och att de har satt upp Arla Guldko som ett mål i verksamheten, säger Carina Tollbring, projektledare för Arla Guldko.
Här är finalisterna i Arla Guldko 2018:
Bästa Matglädjeförskola
Förskolan Sagostugan, Köping
Rösekullens förskola, Gråbo
Skogsbackens förskola, Svenshögen
Bästa Matglädjeskola
Mariebergsskolan, Karlstad
Slottsskolan, Vingåker
Virginska gymnasiet, Örebro
Bästa Seniormatglädje
Igelkottens restaurang, Katrineholm
Tre Stiftelser, Göteborg
Vardaga Silverpark, Täby
Arla Guldko, eller ”matbranschens Oscar” som tävlingen också kallas, är ett initiativ av Arla för att hylla vardagshjältarna i köken. Tävlingen har fokus på den offentliga måltiden, som berör såväl unga som äldre i samhället. Tävlingskategorierna är Bästa Matglädjeförskola, Bästa Matglädjeskola samt Bästa Seniormatglädje.Vinnarna i respektive kategori får den åtråvärda statyetten Arla Guldko® och ett utbildningsstipendium på 30 000 kr. Övriga tävlande i finalen får diplom och utbildningsstipendium på 10 000 kr. Arla Guldko startade år 2000.
I juryarbetet deltar några av Sveriges stjärnkockar; Marie Skogström i förskolejuryn, Paul Svensson i juryn för matglädjeskola och Christian Hellberg i juryn för seniormatglädje. Dessutom finns tidigare vinnare, branschpersoner som arbetar med matinspiration samt representanter från bondeägda Arla med.
Om Arla
Arla Foods är ett internationellt mejeriföretag och en kooperativ förening som ägs av 11.200 mjölkbönder från Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Belgien, Luxemburg och Nederländerna.
arla.se
28 Jan 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"