Filip Fastén och Joel Åhlin öppnar en minirestaurang
24 Mar 2017
– Agrikultur är vår första restaurang som ligger på Roslagsgatan 43, vi har alltid gillat Sardin på Nytorget och när vi fick reda på att den lokalen var till salu så bestämde vi oss för att utveckla en affärsplan som skulle vara applicerar på den lokalen.
Krögarduon beskriver den nya restaurangen så här:
–Denna gång blir det en minirestaurang och bar med goda smårätter gjorda av säsongens råvaror producerade av svenska bönder, inhemsk gin, en mindre men intressant vinlista, öl serverad i små glas och en ambition att förvalta den goda stämning som Sardin den (tidigare restaurangen) skapade.
På sommaren blir det en trevlig uteservering med "piazza-sittning" och utsikt över Nytorget då Skånegatan utanför oss blir under sommartid bilfri.
–Söndagarna vigs åt vår personliga tolkning av en god brunch, berättar Joel Åhlin.
Målgruppen för restaurangen är "alla som gillar god mat och trevlig atmosfär".
Den kommer att ha 24 sittplatser inomhus och lika många utomhus under sommarsäsongen.
–Vi beräknar att öppna mini-restaurangen under våren 2017 , slutet av april hoppas vi på.
Av: Annika Rådlund
24 Mar 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"