Erik Hammar är vinnare av Sveriges Mästerkock 2018
5 Apr 2018
Erik Hammar har under säsongen imponerat på juryn med matlagning av hög klass och spännande smaker och får som en del av vinsten släppa en egen kokbok där han har samlat sina bästa recept, allt från franska klassiker i ny tappning till Eriks egna favoriter och recept från programmet. Boken är indelad efter olika regioner i Frankrike och till varje recept finns ett dryckestips.
- Frankrike är ett moderkök för mig och för en stor del av den moderna matlagningen. Jag har varit i Frankrike ett flertal gånger och vuxit upp som springpojke och servitör på franska krogar. Det franska köket har även en otrolig bredd som jag tyckte var intressant att bjuda på, och de olika regionerna går ihop väldigt bra med vinsammanhanget. Den här boken förklarar lite hur jag resonerar med mat och dryck på ett enkelt sätt med geografi och Frankrike i fokus, säger Erik själv om boken.
I Min franska matresa får vi följa med Erik på en resa genom Frankrike, från Alsace i norr via Normandie och Bourgogne till Bordeaux och Provence i söder. Missa inte Eriks personliga favorit, svampsoppa med portvin och tryffel från Bourgogne-kapitlet. Andra recept som hittas i boken är bland annat röding med ängssyra och sotad purjolök, helstekt renfilé med jordärtskocka, kantareller, lingon och portvinssky och en klassisk fransk efterrätt - tarte tatin, serverad med calvadosgrädde.
5 Apr 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"