En extra god jul med choklad med 100 % spårbar och ansvarsfullt producerad kakao
10 Dec 2017
Kakao är den viktigaste råvaran i choklad. På Fazers chokladfabrik i Vanda tillverkas cirka 100 000 kg choklad om dygnet. Hållbar kakaoodling är ett måste för chokladtillverkningen i framtiden. Fazer köper kakao från Ecuador och Västafrika genom direkta odlarprogram och under certifikaten UTZ, Rainforest Alliance och Fair Trade Cocoa Programme. Odlarprogrammen övervakas genom revisioner av tredje part.
Fazers chokladprodukter är märkta med symbolen för programmet For better cocoa. På forbettercocoa.se kan man läsa mer om Fazers arbete för ansvarsfull kakaoproduktion.
Delar av Fazer julsortiment 2017
Karl Fazer Baked Apple - För fjärde året i rad presenterar Karl Fazer en ny julig säsongschokladkaka i 200g format. I år ackompanjeras är Karl Fazers mjölkchoklad med härlig smak av bakat äpple.
Wienernougat - Klassikernas klassiker i många hem. Wienernougat har funnits i Fazers sortiment i över 100 år och är fortfarande lika populär. Faktum är att Wienernougat under lång tid var Fazers mest sålda julprodukt. Glädjande nog för många är Wienernougat även mjölkfri, äggfri och glutenfri.
Dumle Gingerbread - En säsongssmak som efterfrågas varje jul sedan lanseringen 2011 och snart kan räknas som en klassiker i sortimentet. Dumles sega kola med smak av pepparkaksdeg bidrar med lite julstämning under den mörka hösten. Kolorna är smaksatta med ingefära och kanel och har ett mjölkchokladöverdrag.
Finlandia och Gröna Kulor - Marmeladklassikern Gröna Kulor är en trotjänare på julbordet och en både god och vacker detalj. 2015 fick Gröna Kulor sällskap av en annan klassiker i form av Finlandia, en 500g ask fylld med färgglada marmeladkulor i fruktiga smaker: Jordgubb, päron, vinbär och citron.
Karl Fazer Moments – En exklusiv ask som passar både som gåva eller att bjuda på från under juletid. Asken på 400 gram är fylld med chokladkonfekter i två lager med 6 olika sorter, totalt 44st praliner.
Fazer koncernen
Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- ochspannmålsprodukter samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet iåtta länder och export till cirka 40 länder.
10 Dec 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"